Štiriindvajsetletnik je za Real prvič po poškodbi nastopil na sobotni prvenstveni tekmi proti Malagi. Bale je v igro vstopil v drugem polčasu in svojemu klubu v zaključku tekme celo priboril enajstmetrovko, ki jo je nato za zmago z 2:0 uspešno izvedel Ronaldo.

Novo priložnost bi nekdanji član Tottenhama lahko dobil že v sredo, ko se bo Real v ligi prvakov pomeril proti Juventusu. »Zaradi visoke odškodnine, ki jo je zanj odštel klub, ljudje vršijo velik pritisk nanj. Mislim, da mu to ne koristi. Če mu želite pomagati, ne pritiskajte nanj, pustite ga pri miru,« je na današnji novinarski konferenci dejal Ronaldo.

»Baleu ni bilo najlažje, saj je bila njegova predsezona polna distrakcij, nato pa se je še poškodoval. Če govorite z njim, lahko ugotovite, kako zelo si želi igrati in biti del ekipe. Stoodstotno sem prepričan, da bo odlična pridobitev za naše moštvo, saj je fantastičen igralec in čudovita oseba. Stalno se želi učiti, kar je daleč najpomembneje,« je zatrdil portugalski zvezdnik.

Trener Reala Carlo Ancelotti je sicer danes potrdil, da bo z izjemo poškodovanega Xabija Alonsa proti italijanskim prvakom lahko računal na prav vse nogometaše, obenem pa zanikal namigovanja, da Ronaldo in Bale ne moreta igrati skupaj. »Dobri igralci morajo igrati skupaj, to koristi ekipi. Nobenih težav nimata z igranjem v isti postavi. Eden igra na levi, drugi pa na desni strani, zato o kakršnihkoli težavah ne moremo govoriti,« je pojasnil Ancelotti.