Gospod Oderlap, kaj lahko sedaj poveste o finančnem stanju kluba?

Finančni položaj je zelo zahteven. Po vsem, kar smo v zadnjih desetih letih vložili v odbojko, tako finančno kot osebno, smo se odločili, da zgodbo peljemo naprej tudi letos. Najlažje za nas bi bilo, če bi vse skupaj zaključili.

Kaj je razlog finančnih težav?

Proračun za tekočo sezono smo sestavili zelo težko. Glede na podpisane pogodbe in obljube pričakujem, da bomo letošnjo sezono rešili. Dejstvo je, da obstaja likvidnostni primanjkljaj, saj želi precej sponzorjev svoje obveznosti poravnati šele po novem letu. To je glavni razlog, da trenutno prihaja do zamujanja plač.

Toda dolgove imate tudi iz preteklih sezon.

Ti dolgovi so se nam nabrali, čeprav smo že med tekmovalno sezono prodajali igralce. Problem je nastal, ker se sponzorske pogodbe niso uresničile, zato so se dolgovi prenesli v novo sezono.

Kaj lahko storite, če sponzorji ne izpolnijo svojih obveznosti?

Veliko sponzorskih pogodb ima klavzule, ki upoštevajo gospodarski položaj. V tem trenutku je težko pričakovati, da bodo sponzorji zadržali svoj vložek, kaj šele, da bi ga povečevali. Glede na splošno stanje v državi je potrebno še bolj aktivno delati, da zadržimo vsaj tiste sponzorje, ki jih imamo.

Kako bodo finančne težave vplivale na uspešnost kluba na igrišču?

Ko smo pred desetimi leti začeli s to zgodbo, si niti v sanjah nismo predstavljali, da bo slovenski klub igral v ligi prvakov. Letos igramo v tem tekmovanju že sedmo sezono zapored. Odmevni rezultati iz preteklosti so bili vedno doseženi s proračunom, ki je bil nižji od naše konkurence. Kljub temu verjamem, da smo tudi letos sestavili konkurenčno ekipo, a zagotovo ne moremo zmagati vsake tekme.

Koliko sezon bomo v Sloveniji še imeli ligo prvakov?

Za slovenske klube je liga prvakov verjetno zagotovljena še za nekaj sezon, vsaj glede na uspešnost slovenskih klubov v Evropi. Bilo bi zelo neugodno, če bi se kot državni prvaki temu mestu odpovedali. Da smo prišli do lige prvakov, smo se zelo trudili, ob čemer smo dobili pod noge tudi nekaj polen.

Koliko plač dolgujete igralcem?

Odvisno od igralca. Enim več, enim manj.

Koliko največ, koliko najmanj?

Prosim, ne me siliti v odgovor. Pričakujem, da bo v prihodnje teh zaostankov manj, kot jih je bilo doslej.

Imajo igralci in trenerji še dovolj razumevanja?

Dejstvo je, da so igralci in trenerji najpomembnejši. Odnose skušamo reševati čim bolj učinkovito. Zavedamo se težavnosti položaja, zato se veliko pogovarjamo, da ne bi prišlo do prenagljenih odločitev. Želimo, da bi nam igralci in trenerji zaupali ter verjeli, da bomo sezono uspešno pripeljali do konca.

Kako velika možnost je, da klub propade?

V vsakem klubu se lahko uresniči črni scenarij. Naša želja je, skozi željo pa pride tudi odgovornost, da to zgodbo izpeljemo do konca. Pomaga nam vsakršna podpora. Hkrati je potrebno izpostaviti, da so igralci tukaj tudi zato, da dokažejo, da so dovolj dobri za preboj v tujino, ne samo za naš klub. Vsakršne spremembe v klubu pa bodo prilagojene spremembam dogajanja na trgu v Sloveniji.