Igralci v ACH Volleyju so pri prejemkih navajeni na mednarodni razred, zdaj pa jih čaka izredno stresno obdobje. Obstaja velika možnost za serijo porazov, saj bo igralce zelo težko motivirati. Prav nič ne zavidam Luki Slabetu, kajti ima ekipo, ki po več mesecev ni dobila plače. Potreboval bo veliko iznajdljivosti, da bo rešil situacijo.

Vesel sem, ker imamo v Sloveniji še vedno veliko odbojkarskih klubov. Za odbojko nisem zaskrbljen, ampak bolj za to, ali se bomo na višjih ravneh znali pravilno odzvati. Ne govorim o taktiki ali tehniki, ampak o politiki, diplomaciji in strategiji. Gre za težke pojme. Skrbi me, da bo prišlo do ponovitve zloglasnih portoroških sklepov, ko so v 70. letih v Sloveniji ukinili polovico športov. In to brez prave analize. Nič niso gledali na svetovno konkurenco ali domačo kakovost. Odločali so zgolj politični lobiji in klani. To je nevarno. Lahko se zgodi, da bodo ponovno skušali odstraniti odbojko.

Ravno zato bo pomembno, kako močno politiko bo imela slovenska odbojka. Potrebno je upoštevati zgodovinska dejstva. Ljubljana je imela že več odličnih moških in ženskih odbojkarskih klubov, ki pa so jih razbili, ker so bili v napoto klubom iz ostalih športov. Ta virus še obstaja, a prav nihče ga ne preganja. Tudi zato ima ACH Volley težave.

Prav je, da so cilji visoki, a moramo biti realni. Piacenza je lani izgubila šele v finalu italijanske lige. Vsaj na zunaj kaže, da je situacija v ACH Volleyju kritična, celo rizična. Fantje morajo biti zelo previdni, kam odhajajo. Trenutno so kot bikoborec, ki mu pred odhodom v areno puščajo kri. Z bikom se bodo pomerili šibki. Situacija bo krvava, a upam, da se ne bodo vdali. Potrebujejo viteški odpor!

Viktor Krevsel je nekdanji selektor Jugoslavije in Španije.