"Kljub poškodbi zapestja, ki me je letos oddaljila od tenisa za skoraj pol leta, lahko ob zaključku sezone vseeno rečem, da je bila uspešna," je sporočila Hercogova.

"Poškodba, ki ni bila ravno nedolžna, je sanirana, precej uspešno pa sem odigrala tudi drugi del sezone. Seveda so bili cilji pred sezono višji, vendar se v zadnje pol leta več ni dalo storiti. Zaradi neigranja v prvem delu sem izgubila veliko točk in posledično položaj na lestvici. Zato sem morala v drugem delu odigrati res veliko število turnirjev, tako zaradi stopnjevanja forme in lovljenja tekmovalnega ritma, kot seveda tudi zaradi nabiranja točk. Igranje skoraj vsakega turnirja v kvalifikacijah zna biti zelo stresno in nič manj težko, kot je igranje v glavnem delu turnirja," meni Štajerka.

"Tako zgoščen urnik tekmovanj in številna potovanja; ameriška in azijska turneja sta trajali neprekinjeno več kot dva meseca, je najslabše prenesel moj hrbet. Zadnja dva tedna sem čutila močne bolečine in konec sezone mi glede tega pride še kako prav. Pregledi, ki sem jih opravila, niso pokazali ničesar resnega, je pa obvezen počitek," je o zadnjem delu sezone povedala Hercogova, ki si bo zdaj vzela kakšen teden ali dva premora, nato pa počasi že začela priprave na novo sezono, ki jo pričakuje zelo optimistično.

"Z ekipo, s katero delam, sem zelo zadovoljna. Edini, ki nas je vmes sicer sporazumno zapustil, je bil Mattias Arvidsson. Potekajo že številni pogovori, kdo naj bi zapolnil njegovo mesto, vendar dokončne odločitve še ni," je še dejala najboljša slovenska igralka in razkrila, da bo z Raymondovo prihodnjo sezono na turnirjih nastopala kot stalna dvojica: "Z Liso Raymond bova naslednje leto nastopali kot stalna dvojica, tako da me poleg nastopov v posamezni konkurenci čakajo tudi številni nastopi v igri dvojic. Cilji, ki jih ima Lisa, niso nikoli majhni, in z veseljem sem sprejela ta izziv."