Ni prostora za služabnike

S tem se je odzval na očitke, ki jih je v medijih izrekel njegov svetovalec za sistemska in organizacijska vprašanja Goran Rajić – župana je obtožil, da je zadeve v mestu predal v odločanje skupini ljudi iz svojega volilnega štaba, preostali del ekipe pa da je odrinjen od informacij, gradiv in nalog.

Župan bi uradnikom nadel nagobčnik

»Z dosedanjim sodelavcem Goranom Rajićem se strinjam, da v moji ekipi ni prostora za nobenega služabnika, niti v objektivnem niti subjektivnem smislu. Če se kdo čuti, da je služabnik, v moji ekipi ne more biti,« je povedal in napovedal, da se bo Rajiću »zahvalil za sodelovanje«. »Rajić se bo moral pri svojih letih naučiti, da njegovo stališče ni vedno edino stališče,« je dodal.

Fištravec in njegova oranžno-miklavška hobotnica

Uvedba izjave o molčečnosti

Povedal je še, da je bil v zadnjih šestih mesecih že večkrat tarča različnih obtožb. »V moji ekipi so ljudje iz cele bivše mariborske občine, katere del je tudi Miklavž,« je povedal. »Ne sprejemam tega, da je nekdo neprimeren, če živi recimo v Dupleku ali Pesnici ali Šentilju. Ne sprejemam tega, da bi nekoga vnaprej očrnili, če je pripadnik kakšne politične stranke. Sodelujem z zelo različnimi političnimi strankami. Razumem pa, da marsikdo to težko razume,« je dodal.

Priznal pa je, da razmišljajo o uvedbi izjave o molčečnosti. »Želimo doseči višji profesionalni nivo v delu ekipe in del profesionalnosti je tudi to, da se zna ravnati z informacijami,« je pojasnil.