Olimpija je včeraj ponovno razočarala svoje privržence, ko je v Tivoliju z 2:3 klonila proti Bolzanu, kar je bil že njen 11. poraz na 12 tekmah v ligi Ebel. Zaradi slabih predstav moštva se je že nekaj časa v javnosti ugibalo, kako dolgo bo Zajc še trener »zmajev«, odgovor na to pa je prišel danes, saj je na sestanku z direktorjem kluba Matjažem Sekljem Zajc podal svoj odstop.

47-letni trener je začutil, da je potrebno narediti spremembo in da je v danem trenutku njegov odstop najboljša poteza za boljšo prihodnost moštva izpod Rožnika, so zapisali na uradni strani HDD Telemach Olimpije.

»Z današnjim dnem nepreklicno odstopam z mesta glavnega trenerja HDD Telemach Olimpija. Moštvu je potrebno ponuditi nov zagon. Klub slabemu startu v sezono in predvsem po visokem porazu v Beljaku sem imel še naprej popolno zaupanje vodstva kluba. Skupaj smo verjeli, da se bo krivulja obrnila navzgor. Sem glavni odgovorni za rezultate ekipe. Ker teh ni bilo, je logična poteza moj odstop,« je po sestanku z direktorjem povedal Bojan Zajc.

Treninge zmajev bo začasno prevzel dosedanji pomočnik Ivo Jan, odločitev o novem trenerju pa bo znana v prihodnjih dneh.