"Imam kar visoke cilje. Te moraš imeti, da imaš motivacijo na treningih. Želim si dober start v sezono in dobiti potrditev, da sem dobro delala. Potem bo lažje graditi formo za Soči," je mesec dni pred začetkom tekmovanj povedala tekmovalka, ki je že več let razpeta med Slovenijo in Norveško, od koder prihaja njen partner. "Trenutno sem raje v Sloveniji, ker so tukaj temperature mnogo bolj primerne za trening, kot v Skandinaviji."

Tekmovalka je izrazita sprinterka in tudi za naprej bo to njena glavna disciplina, kjer si želi uvrstitev med deseterico. "To je vrhunski rezultat, sama pa bi rada čim večkrat startala na tekmi štirikrat," finalne uvrstitve napoveduje Gorenjka. Velika pričakovanja ima tudi na olimpijskih igrah: "Igre so na sporedu vsake štiri leta in tudi zame bo to eden glavnih ciljev. To imam v mislih na vsakem treningu, vsak dan. V mislih ta krog že tečem."

Sezona 2013/14 je olimpijska in tudi Višnarjeva je uvedla nekaj sprememb, saj je boljša v klasični tehniki, olimpijski sprint pa bo potekal v prosti. "Poleti je bilo res nekaj sprememb. Začeli smo z intervalnimi treningi in zdi se mi, da sem naredila korak naprej pri vzdržljivosti. Že lani sem naredila majhen napredek naprej v prosti tehniki, letos sem temu posvetila še več časa. Predvsem detajlom, kot sta finiš in eksplozivnosti. Zame so novi tudi višinski treningi, saj prej tega v takem obsegu nisem počela. Čakajo me še trije višinski treningi, zdaj, pred božičem in pred Sočijem."

V nasprotju z večino tekmovalcev, ki so naveličani poletnih treningov in komaj čakajo prve tekme, pa Višnarjeva poudarja, da bo sezona na sporedu celo morda malo prekmalu. "Rada bi še malo potrenirala, kar nekaj je treba še narediti do prvih tekem." Vseeno je poleti vendarle nastopila na nekaj rolkarskih tekmah: "Da se vrne tekmovalnost."

Svetovni pokal v smučarskem teku se letos začne 29. novembra v Kuusamu na Finskem.