Potem ko je Vesna Fabjan s 33. časom za pol sekunde zgrešila uvrstitev v izločilne teke, zunaj trideseterice pa so Slovenke ostale tudi na nedeljski tekmi 10 kilometrov v klasiki (Barbara Jezeršek, 37. mesto), je Blejka ubranila ugled slovenskega teka. Zjutraj se je zbudila z glavobolom, neprijetnim pritiskom v glavi, ki je bil le napoved prehlada, vnetja sinusov, viroze. V kvalifikacijah je bila 14.

"Četrtfinale sem tekla na vse ali nič. Zato sem tudi vodila, tekla dobro in glede na primerjavo časa z Bjoergnovo je bilo očitno, da bom v polfinalu kot srečnica po času," je opisala četrtfinalni tek v najbolj udarni skupini z vodilnima sprinterkama sezone Kikkan Randall (9. mesto), Natalijo Matvejevo (3.) in Norvežanko Ingvild Oestberg (7.), ki jih je povlekla v polfinale, ter bivšo olimpijsko zmagovalko Američanko Chandro Crawford.

"Zdravstvenih težav med tekom nisem preveč čutila. Ko tekmuješ, pozabiš. Bilo je očitno, da dolg sprint brez izrazitih klancev in brez počitka za soročno porivanje daje prednost bolj vzdržljivim," je Višnarjeva razložila po tretji uvrstitvi med deseterico.

Dvojna junaka, Dario Cologna in Justyna Kowalczyk sta potrdila njene besede. Vesna Fabjan je bila do osmega sprinta v sezoni poleg Randallove in Matvejeve edina z vsemi uvrstitvami med trideseterico. "Tekla sem s smučmi s premalo oprijema, v klanec sem tako odtekla na roke. Žal je malo zmanjkalo. Enostavno moram to epizodo čim prej pozabiti," je dejala Vesna Fabjan. mm