Pred vami je finiš kvalifikacij z dvema tekmama, na katerih morate zmagati, če želite ostati v igri za nastop na svetovnem prvenstvu.

Nimamo nobene druge možnosti. A tako je že nekaj časa. Tudi na zadnjih treh tekmah z Islandijo, Albanijo in Ciprom smo morali zmagati. Ko je šlo je za biti ali ne biti, smo pokazali, da zmoremo in znamo. Treba se je dobro pripraviti in moramo biti osredotočeni le na prvo tekmo z Norveško.

S tremi zmagami se je zelo dvignila samozavest ekipe.

Trenutno smo v dobri formi. Vsaka tekma je zahtevna in zgodba zase. Samozavest je velika, a jo nujno potrebujemo, ker igramo zadnji dve tekmi kvalifikacij prav proti favoritoma skupine. Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da s skupnimi močmi v polnem Ljudskem vrtu izbojujemo tri točke. V Mariboru smo imeli na tribunah vselej dvanajstega igralca, zato ne dvomim, da bo tako tudi v petek zvečer.

Ekipa se je hitro prilagodila načinu dela in zahtevam selektorja Srečka Katanca.

Selektor zahteva disciplino in je odličen motivator. Zato smo bolj samozavestni in odločnejši na igrišču. Veliko tega, kar želi, smo že uresničili na igrišču. Zato smo v pozitivni seriji in vse skupaj je precej lažje, kot je bilo po nizu porazov.

Nogometaši, ki igrate v obrambi (Handanović, Brečko, Ilić, Jokić in vi) ste v dobri formi.

Ker igramo v klubih in smo v tekmovalnem ritmu, je precej lažje. Znova moram ponoviti tisto, kar sem povedal že velikokrat: obramba se začne pri napadalcih. Če bodo napadalci delali in garali tako, kot so doslej, bo lažje tudi vezistom in na koncu tudi nam v zadnji liniji. Če bomo kompaktni na igrišču, bo pot do želenega izida precej lažja.

Obramba na zadnjih dveh tekmah ni prejela gola.

Lep podatek. Počasi se vrača tisto, kar nas je odlikovalo v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2010 v Južni Afriki. Če ne prejmeš gola, ostaneš vsaj neporažen, za nameček imamo vsako tekmo več priložnosti za zadetek.

V štoperskem paru dobro delujete v navezi z Brankom Ilićem.

Upam, da bo tako tudi naprej.

Proti Norveški vas čaka posebna tekma z veliko dolgimi žogami ter dvoboji v zraku in na tleh.

Igrajo tipičen otoški nogomet, ki Sloveniji ne ustreza najbolj. Odlikujeta jih telesna moč in agresivnost. Naš odgovor na dolge žoge mora biti enaka mera agresivnosti in slovenska kombinatorna igra po tleh.