Obisk projekcij v prvem vikendu predvajanja je v prestolnici tako krepko presegel rezultate letošnjih največjih filmskih uspešnic kot so Smrkci 2 (3055 obiskovalcev), Prekrokana noč 3 (5773 obiskovalcev) in tudi Hitri in drzni 6 (6857 obiskovalcev), so še zapisali v Koloseju.

V primerjavi z domačimi uspešnicami pa Vojnovićev film o fužinskih domačinih Marku, Adiju, Acu in Dejanu krepko izstopa. Vojnoviću se še najbolj približa film Gremo mi po svoje s 5659 obiskovalci, sledijo pa mu Petelinji zajtrk (2850 obiskovalcev), Kajmak in marmelada (4182 obiskovalcev) in Nikogaršnja zemlja (4625 obiskovalcev).

»Veseli nas, da je film v tako kratkem času požel toliko zanimanja ter veselja med gledalci v kino dvoranah po Sloveniji. To je pomemben korak tudi za slovenski film,« pa so dejali v produkcijski hiši Arsmedia, ki je film sproducirala v sodelovanju s sarajevsko produkcijsko hišo Depo in zagrebškim Jadran filmom.

Vojnović je uspel že z romanesknim prvencem Čefurji raus!, ki je kmalu po izidu postal uspešnica ter osvojil nagrado Prešernovega sklada in kresnika. Po romanu, prevedenem v šest jezikov, je nastala tudi gledališka predstava. Film je Vojnovićev drugi celovečerec po filmu Piran Pirano (2010).