Zavec je v svoji poklicni karieri dosegel 32 zmag, od tega 18 s knokavtom, ter doživel tri poraze, statistika njegovega francoskega tekmeca pa je veliko slabša, saj je dosegel 15 zmag, pet s knockoutom, ob tem pa štiri dvoboje končal z neodločenim izidom in doživel sedem porazov.

Sedemintridesetletni Ptujčan bi se ob pričakovanem uspehu znova pomaknil navzgor po lestvicah. Med najboljšo petnajsterico v velterski kategoriji (do 66,678 kg) je sicer ta čas le pri združenju IBF, pri katerem zaseda enajsto mesto, medtem ko na neuradnem absolutnem zaporedju drži 39. mesto. Allais je na 173. mestu.

Na izbiro tekmeca Zavec ponovno ni imel vpliva

Kot doslej se je za dvoboj dogovoril Zavčev menedžer Ulf Steinforth, Ptujčan pa tudi tokrat ni imel vpliva na izbiro: "Kar se tiče njegovega ranga, sam ne odločam o tem, s kom se bom boril in s kom ne. Seveda bi si sam želel boljše rangiranega borca, ki bi bil bolj izpostavljen, a kot sem že večkrat dejal, je treba kdaj storiti kakšen korak nazaj, da lahko potem stopiš dva naprej. Mislim, da je to trenutno primeren nasprotnik, ne glede na 'score', saj sem bil sam dolgo časa izven vrhunskega boksa. Prav tako potrebujemo točke, ki nam jih prinaša ta dvoboj, seveda v primeru zmage, da lahko potem nadaljujemo s stopnicami proti vrhu," pred naslednjim dvobojem meni Zavec.

Tokrat brez težav s poškodbami

Če so ga do zdaj zmeraj med pripravami spremljale takšne ali drugačne težave, tokrat temu prvič ni tako. Ptujčan kar ne more verjeti, da je zdravstveni karton "BP". "Zelo sem vesel, to je tisto, kar mi je bilo do zdaj nepoznano, prvič po treh ali štirih letih treniram brez poškodbe. To je zelo prijeten občutek, malo sem celo zmeden, saj se sprašujem, če jo to sploh mogoče. Raven treninga je tako na najvišji ravni, sem brez poškodb, kar je prvi pogoj za kakovosten trening, drugi je seveda motivacija, potem pa na koncu povod v to zgodbo, kjer bi rad prišel do svojega maksimuma slej ali prej," je dejal Zavec.

Tekmec boljši, kot se zdi na prvi pogled

Nasprotnika si je že ogledal preko videoposnetkov, glede na videno gre za kakovostnejšega borca, kot napovedujejo njegovi rezultati. "To kar sem uspel videti, gre za zelo dobrega boksarja, v ringu je on tisti, ki potiska nasprotnika v ospredje, je izredno močan, morda bolj fizično kot tehnično, predstavlja ta francoski način boksa, močan pohod in pritisk na nasprotnika. Potrebno bo biti zbran vso borbo, menim, da je veliko boljši, kot kaže njegov 'score'," je povedal Mr. Simpatikus.

Do borbe še precej treninga, izgubiti mora tudi 5 kilogramov

V prihodnjih dveh tednih do dvoboja ga čaka še trdo delo, po 14 dneh sparinga ga čaka še teden dni borb z različnimi partnerji. "Čaka me še zadnji teden sparinga, dva odlična tedna sta že za menoj. Na celi črti treninga vse skupaj vidim zgolj pozitivno, zelo veliko izkušenj sem prinesel iz preteklosti. Želja po novem uspehu je tako velika, da lahko rečem, da je vse samo pozitivno. Startamo na to, da smo maksimalno pripravljeni, predvsem psihofizično, v kar ne dvomim. V naslednjem tednu me čaka najprej še nekaj sparinga, potem pa še taktika, tehnika, eksplozivnost, natančnost in to je to," je še dejal Zavec.

Trenutno ima Ptujčan še štiri ali pet kilogramov viška, kar je v tej fazi priprave zanj povsem normalno. Njegov klub SES bo prvič boksal v Leipzigu, dvorana pa sprejme med šest in 10.000 gledalcev, odvisno od povpraševanja. Slednje naj bi bilo veliko, prenos bo tudi na nemški televiziji Sat 1.