Problem je zgolj to, da še vedno ne ve, kdo bo njegov nasprotnik, znana sta namreč le kraj in datum borbe - Berlin, 25. avgusta. "Moj menedžer je govoril o presenečenju. Presenečenje sem dejansko doživel, a kaj ko je negativno. Prav nič nisem vesel, da še vedno ne vem, s kom bom boksal, a takšnih situacij sem že vajen," je dejal Dejan Zavec.

Slovenski boksar je trenutno na domačem Ptuju, kjer so tudi njegovi soborci iz nemškega kluba SES Boxing. "Vesel sem, da imam priprave skupaj z ekipo. Vzdušje je tako bolj sproščeno in zabavno. Izjemnega pomena je, da se je Slovenija uvrstila na svetovni zemljevid baz treninga za vrhunske boksarje. Treningi potekajo po zastavljenem načrtu, morda včasih celo presegamo načrtovano," pravi Zavec.

Vsi v njegovem klubu so nad pogoji vadbe navdušeni. V najboljši pripravljenosti naj bi bil ravno Zavec, ki je na vseh treningih gonilna sila, zato so ga v klubu že poimenovali lokomotiva. A to so zgolj nemške besede za slovensko javnost, kajti iz programa za boksarski spektakel v Berlinu je jasno, da je prvi adut kluba SES Robert Stieglitz, ki bo tudi stal v ringu v osrednji borbi večera. Z vidika organizatorjev bo naloga Zavca le to, da bo na obračunu z neznanim nasprotnikom dvigoval vzdušje na tribunah.

S tem se Zavec ne obremenjuje. Čim hitreje bi rad izvedel predvsem ime izzivalca. "Pričakoval sem, da mi bodo sporočili ime nasprotnika, a se to ni zgodilo. Še vedno vem to, kar sem vedel včeraj. Razočaran sem. Zjutraj so mi zatrjevali, da bom vedel ime tekmeca, a mi ga še vedno niso povedali," je pripomnil boksar s Ptuja in dodal: "Veliko lažje bi mi bilo trenirati, če bi vedel, s kom se bom pomeril. Tako bi imel pred seboj neko točko, na katero bi se lahko osredotočil. Zdaj bom moral imeti namišljenega nasprotnika in se pripravljati nanj. Velikokrat sem že bil zapeljan, kdo bo moj tekmec."

Nazaj v Magdeburg se bo Zavec odpravil 20. julija, ko bo moral že vedeti, kdo bo njegov tekmec. Takrat bo tudi začel sklepni del priprav. "Moja naloga je, da sledim programu treninga. Noben sklop priprav ni bil pretežak, saj sem dobro fizično pripravljen. Osnovni del sem opravil v maju in juniju, zdaj pa dodajam le še začimbice," je program treninga opisal Zavec, ki nima težav z zdravjem. "Najbolj sporen je bil komolec, ki pa je zdaj pozdravljen. Pojavljajo se nekatere manjše težave, ki pa jih dnevno saniramo. Trenutno sem zdrav, a če sem predolgo zdrav, se potem sprašujem, ali sem sploh še živ," se je pošalil najboljši slovenski športnik iz leta 2010.

Konec avgusta naj bi bila v Berlinu zbrana boksarska smetana. Prišel naj bi tudi predsednik verzije IBF Daryl J. Peoples. V primeru zmage bo Zavec ravno z njim opravil pogovor o prihodnjem nasprotniku. "Dejan bo imel največ še dve priložnosti, da se vrne tja, kjer je že bil," pravi trener Dirk Dzemski, njegov varovanec pa sporoča: "Čim prej hočem v ring in čim prej dobiti možnost, da se borim za svetovnega prvaka. Hočem nazaj na vrh."