Vonnova, lastnica kar štirih velikih kristalnih globusov (2008, 2009, 2010, 2012), je minulo sezono predčasno končala, potem ko je grdo padla na prvi tekmi februarskega svetovnega prvenstva v Schladmingu in si huje poškodovala koleno.

Dolgo se je ugibalo, kdaj se bo vrnila v smučarsko karavano. Kot kažejo njene zadnje izjave, pa bi lahko prvič tekmovala že kar na premieri sezone, 26. oktobra na ženskem veleslalomu na ledeniku Rettenbach nad Söldnom.

"Najprej, ko sem prvič proučevala tekmovalni koledar in načrte nastopov, nisem bila prepričana, ali bi lahko to bilo sploh mogoče. V zadnjem času pa se počutim res močno in pripravljeno, zato resno razmišljam o tem, da bi formo preizkusila že na prvem veleslalomu sezone. To je vsekakor možnost, o kateri kaže razmišljati v tem trenutku. Vsekakor pa se moram najprej tja odpraviti ter tudi na tistem snegu ugotoviti, kako se počutim. Odločitev o nastopu bom sprejela tik pred tekmo," je sredi tedna presenetila ameriška šampionka.

V Soči po medalje

"Preden sem prvič stopila na sneg, sem bila precej napeta in sem dolgo čakala, da sem naredila tistih nekaj zavojev, vendar pa se je nedvomno splačalo," je še povedala Američanka, ki seveda največ pričakuje od svojih paradnih disciplin, kot sta smuk in superveleslalom, ter z veseljem in velikimi načrti pričakuje februarske olimpijske igre v Sočiju. "Vem, da lahko osvojim medaljo in se že zelo veselim obrambe olimpijskega smukaškega naslova v Sočiju," je še dejala Vonnova.

Koleno je v odličnem stanju

Desno koleno, natrgane je imela vezi ter je morala pod kirurški nož, je trenutno v zelo dobrem stanju, ne čuti več bolečin, otekline tudi ni več, tako se je lahko med bivanjem v Čilu v celoti posvetila pripravam na vrnitev: "Zadeve se odvijajo hitreje, kot sem sprva pričakovala. Kljub velikemu napredku pa ne bom tekmovala, če ne bom sama pri sebi prepričana v to, da sem stoodstotna."

Osemindvajsetletna smučarka je še pred časom vrnitev na zasnežene strmine napovedovala konec novembra, na domači postaji svetovnega pokala v Beaver Creeku, kjer bo leta 2015 naslednje svetovno prvenstvo.