Özil je že na prvih tekmah v dresu Arsenala pokazal, da gre za izjemnega igralca, po katerem se bo Realu lahko še zelo kolcalo. Nemški reprezentant ni potreboval prav dolgo, da se je vklopil v sistem igre topničarjev, saj je hitro postal vodja ekipe na igrišču. Tudi na včerajšnjem pomembnem srečanju z Napolijem je bil med najzaslužnejšimi, da so Londončani osvojili tri točke in po dveh krogih v rokah trdno držijo prvo mesto v skupini.

Özil je že v osmi minuti zadel po lepi akciji in podaji Aarona Ramseyja, le sedem minut kasneje pa je po njegovem prodoru in podaji pred vrata na 2:0 povišal Oliver Giroud in Napolijeva barka je bila potopljena.

»Danes smo svoje delo opravili zelo profesionalno. Özil je bil zares neverjeten in predvsem v prvem polčasu nezaustavljiv. Ima vse, kar si pri nogometašu želijo videti navijači. Sijajno je sodeloval s soigralci, jim odlično podajal in tudi dobro streljal na gol. Imeli smo veliko srečo, da smo ga lahko poleti pripeljali v naš klub, kjer se je zelo hitro prilagodil,« je Özila po tekmi pohvalil zadovoljni trener Arsenala Arsene Wenger.

Novega soigralca je včeraj pohvalil tudi Giroud: »Mesut je bil danes zelo dober. Zelo lahko ga je najti na igrišču in lahko rečem, da se že zelo dobro razumeva. Lepo mi je podal za zadetek in res zna storiti pravo stvar v pravem trenutku. On je res prava okrepitev za nas.«