Nekdanji avstrijski teniški igralec Daniel Köllerer je postregel z izjavo, ki močno odmeva v teniških krogih in mnogih svetovnih medijih. Sicer njegove besede nimajo prevelike teže, ker je bil pred dvema letoma zaradi nameščanja izidov dosmrtno suspendiran, a je klub temu poskrbel za precej dvignjenega prahu.

»Rafael Nadal se prav gotovo dopingira! Zarad poškodbe ga ni bilo sedem mesecev, nato pa je letos osvojil 10 od 12 turnirjev, na katerih je nastopil. To je preprosto nemogoče. Njegova poškodba je bila le krinka za 'tihi suspenz'. Pravzaprav nihče ne verjame, da Nadal ničesar ne jemlje. Toda samo pomislite, kakšen udarec bi doživel tenis, če bi bil njegov dopinški test pozitiven,« je izjavil 30-letni Avstrijec.

Köllerer se je ozrl tudi na leto 2011, ko je dobil dosmrtno kazen: »Takrat sem bil jaz žrtveno jagnje in sem plačal še za vse grehe ostalih, letos pa je to doletelo Viktorja Troickega in Marina Čilića.« Ravno slednji, ki prestaja devetmesečno kazen zaradi pozitivnega testa med turnirjem v Wimbledonu, si je poleti izmislil poškodbo kolena, da bi tako prikril pravi razlog izostanka z igrišč, a ga je Mednarodna teniška zveza v svojem nedavnem poročilu izdala javnosti.

Je nekaj podobnega lani res poskusil tudi Nadal in imel pri tem več podpore teniških veljakov? Na odgovor Španca verjetno ne bo treba dolgo čakati.