Za preboj z zadnjega mesta bodo morali Ljubljančani prikazati občutno več kot včeraj. Nekateri tujci so tako povprečni, da bi bilo povsem vseeno, če bi zeleno-beli dres oblekli domači mladinci z željo po dokazovanju. Pisarna kluba je kot največji okrepitvi pripeljala veterana Jeffa Ulmerja kot izrazitega strelca in Judda Blackwaterja kot tehnično dovršenega hokejista, vendar se je prvi včeraj zbudil prepozno, drugi pa je ves čas deloval izgubljeno. Svetla izjema je bil Alex Berry, ki je še v prvi tretjini po natančnih podajah Aleša Mušiča dvakrat položil na hrbet načetega gostujočega vratarja Bernda Brücklerja. Če bi Olimpija včeraj več streljala na njegov gol, ni vrag, da ne bi iz mreže pobral še kakšnega ploščka.

Tako pa je Salzburg počasi stopnjeval ritem in odločil zmagovalca predvsem po zaslugi enostavne igre ob številčni prednosti. Rdeči biki so tri od petih zadetkov dosegli ravno v igri petih proti štirim, od njihove postavitve pa bi se Olimpija lahko marsikaj naučila. Obiskovalci – le tisoč se jih je zbralo na tribunah – se kar niso mogli načuditi, kako slabo so njihovi ljubljenci na igrišču izkoriščali power-play. Večino tekme so lahko pogrešali tudi moštveni duh, ki so ga včeraj našli šele v izteku tekme, ko sta se s pretepaškim vložkom izkazala tako Berry kot Groznik in dvignila moralo na klopi. Pod črto, Olimpija je bila blizu točki zgolj glede na izid, glede na igro pa nikakor ne. Opazi se, da Ljubljančani realno nimajo toliko kakovosti, da bi lahko enakovredno lovili stik z vodilnimi v EBEL, nihče pa jim ne more vzeti srčnosti in zavzetosti, s čimer bi postali eden najbolj neugodnih tekmecev. Le tako bodo tivolske tribune spet zasijale.

Bojan Zajc je po četrtem porazu priznal kapitulacijo. »Salzburg je bil vedno hitrejši vsaj za pol koraka, v dvobojih mož na moža so bili močnejši. Težko smo se jim zoperstavili, saj so imeli vso tekmo pobudo. Ne bi rekel, da nam je pred golom manjkala zgolj ostrina, saj so nas kar nekajkrat lepo izigrali. V vseh segmentih igre še potrebujemo izboljšave,« je povedal Zajc. Na naše vprašanje, ali bi se morali igralci prej stepsti, da bi začutili energijo, je povedal: »Tega nikoli ne veš. Pretep je podžgal klop, kar je normalno, saj se pri vsaki iskrici na ledu nekaj zgodi. Tokrat se je malo obrnilo v našo korist, a nam je za izenačenje zmanjkalo časa.« Olimpija bo prvenstvo nadaljevala v petek, ko v Tivoli prihaja KAC.

EBEL, zaostala tekma: Telemach Olimpija – Salzburg 4:5 (2:2, 0:1, 2:2, gledalcev 1000; 1:0 Berry 1, 1:1 Raffl 7, 2:1 Berry 9, 2:2 Lynch 15/PP1, 2:3 Latusa 33/PP1, 2:4 Keith 44, 2:5 Fahey 50/PP1, 3:5 Ulmer 56, 4:5 Ulmer 59/PP1).