Slovenski prvaki so na uvodni gostujoči turneji po Innsbrucku, Dornbirnu in Linzu nanizali tri poraze zapored in prikazali spremenljivo formo. Olimpija pred uverturo v Tivoliju ostaja precejšnja neznanka, saj zaradi prepoznih poletnih nakupov in smole s poškodbami ni odigrala še niti ene tekme v popolni postavi. Ljubljančani so edino moštvo v ligi brez osvojene točke, kar jih že zdaj postavlja v neprijeten položaj. Lani jim je ravno slab start pristrigel peruti, da jim ni uspelo uloviti končnice, čeprav se jim je že ob koncu septembra priključil Jan Muršak. Spomnimo, da je Olimpija ob tako poraznih začetkih v sezono že znala potegniti radikalne poteze. Lani je denimo že po petem porazu na šestem obračunu odletel finski trener Heikki Mälkiä, pred leti je podobno klavrn začetek odnesel Američana Mika Posmo. Olajševalna okoliščina za zdajšnjega trenerja Bojana Zajca je, da je imela Olimpija v obeh primerih kakovostnejšo zasedbo in bolj urejene razmere, zato so realna pričakovanja in napovedi za prihajajoče hokejsko leto tokrat skromnejši.

Zagotovo bo vsaka naslednja tekma dala jasnejši odgovor, do kam lahko slovenski prvaki posežejo v pisani druščini odprtega prvenstva Avstrije. Ritem bo od zdaj naprej silovit, saj Ljubljančane čakajo po tri tekme na teden. Moštvo si želi čim hitreje ujeti priključek s sredino lestvice, kar bi zagotovilo razburljivejšo sezono in spodoben obisk v Tivoliju. Veliko bo odvisno od razpoloženja novincev iz tujine. Na treh tekmah so vse štiri gole za Olimpijo prispevali le slovenski hokejisti, zato se že porajajo dvomi glede izbora okrepitev. Do zdaj je največji osmoljenec Judd Blackwater, ki si je priigral največ priložnosti, a vse zapravil.

Trener Bojan Zajc je po včerajšnjem dopoldanskem treningu povedal, da bi se lahko dvoboja v Innsbrucku in Linzu zasukala tudi drugače, saj je bila Olimpija do konca v igri za točke. O nocojšnjih tivolskih gostih iz Salzburga pravi, da prav tako ne morejo biti zadovoljni z uvodom. »Šokanten je bil predvsem poraz na Dunaju z 1:9. Ravno zato bodo danes še nevarnejši, a mi moramo gledati nase. Odigrati moramo čim bolj disciplinirano, povišati število doseženih golov. Pred tekmečevimi vrati se je treba postaviti agresivneje, kdaj tudi na silo spraviti plošček čez črto gola, ključ pa je čvrsta igra v obrambi. Tam se odločajo tekme,« je povedal Bojan Zajc in dodal, da se v kader po poškodbi trebušne prepone vrača Miha Verlič. Na bolniški so še vedno Scott Howes, Pascal Morency in Miha Pesjak.