Čeprav sta imela tako Petkovšek kot Bertoncelj v zadnjih tednih nekaj težav z zdravjem, sta oba prepričana, da lahko krojita svetovni vrh na svojih orodjih. "Jesenski del sezone sem začel bolje kot spomladanskega, s trenerjem sva dodala en sklop treningov in spet sem se počutil kot včasih, ko sem telovadil kot 'mašinca'. Nato pa sem imel teden dni pred Osijekom zdravstvene težave, tako da je bila potem tista tekma prava polomija. Nato sem spet dobro treniral, a ker mi je raztrgalo žulje na dlaneh, sem izgubil še en teden. Ne glede na to se počutim dovolj dobro za uspešen kvalifikacijski nastop in oceno okoli 15,600 točke, ki bi bila dovolj za finale," je pred odhodom o pripravah na vrhunec sezone pojasnil 36-letni Ljubljančan.

Zdravstvene težave niso prizanesle niti Bertonclju, a kot pravi, jih je sam nekoliko bolje prebrodil kot Petkovšek. "V bistvu se je že tekma v Osijeku razpletla nad pričakovanji in mi pokazala, da sem eden od favoritov na konju. Zadnja dva tedna sem dobro treniral, tako da grem optimistično na tekmo, saj čutim, da lahko dobro telovadim," je povedal Škofjeločan in dodal: "Dejstvo je, da sem konkurenčen za sam vrh, a tekma bo močna, saj so letos fantje na konju 'pravi norci'."

Poleg Petkovška in Bertonclja, ki imata na SP za cilj uvrstitev v finale, se bosta v Antwerpnu predstavila še Rok Klavora na parterju in Alen Dimic v mnogoboju. Za prvega je cilj uvrstitev do 20. mesta, je povedal selektor Edi Kolar, za Dimica pa, da na tekmi zbere med 84 in 85 točk. "Zdrav sem, nimam nobenih težav in že komaj čakam, da gremo na tekmo. Imam novo sestavo, tako da sem ob dobri izvedbi povsem konkurenčen najboljšim in dober rezultat ne bo izostal," je dejal Klavora.

Dimic bo nastopil na vseh šestih orodjih, SP v Antwerpnu pa je zanj prva postojanka na poti do olimpijskih iger 2016 v Riu: "Moja želja je v mnogoboju zbrati največ točk doslej. Žal bom tekmoval v jutranji skupini, kar mi ne ustreza. A zadnje tri tedne treniram zgodaj, tudi ob sedmih, pol osmih zjutraj, da mi bo na SP čim lažje. Na pot grem z dobrimi občutki."

V Belgijo bo odpotovala le ena telovadka, s četrtim mestom na preskoku junakinja minulega evropskega prvenstva v Moskvi, Teja Belak. "Na tem svetovnem prvenstvu bom nastopila na treh orodjih, preskoku, bradlji in gredi, a to zato, ker je preskok prvi na vrsti in bom lahko nato brez stresa tekmovala naprej. Glede uvrstitve ne pričakujem ničesar, želim si le dobro izpeljati nastope," je povedala Belakova.

"Že pred časom smo se odločili, da bo na prvenstvo odpotovala le tista, ki bo res dobro pripravljena. Največja pričakovanja so vezana na preskok, kjer Teja zagotovo sodi v širši krog favoritk za najboljšo osmerico. Lahko rečem, da so sanje uvrstitev v finale, realno pa jih uvrstitev med najboljšo šestnajsterico ne sme uiti," je pred odhodom povedal selektor ženske reprezentance Andrej Mavrič.

SP, na katerem bo nastopilo 410 tekmovalcev iz 76 držav, se bo začelo prihodnji ponedeljek z moškimi kvalifikacijami.