Festival okusov je priložnost za promocijo Slovenije tudi izven meja, kar je eden od glavnih ciljev organizatorjev. Tudi z do 50 odstotkov znižanimi cenami želijo v gostinske lokale privabiti tiste, ki restavracij in drugih gostinskih lokalov zaradi finančnih ali drugih omejitev ne obiskujejo, je na današnji novinarski konferenci pojasnila Bohinc Rupretova.

Sam festival prinaša pester program in posebne festivalske popuste v vseh sodelujočih gostinskih objektih. Med bogatim programom je Bohinc Rupretova izpostavila kuharske šove, degustacije vin in ekstravagantne večerje. V restavracijah bodo prisotni vrhunski kuharji in enologi, ki bodo poskrbeli za prvovrstno kulinarično izkušnjo.

V času festivala bodo vsi sodelujoči gostinski objekti poskušali obiskovalce navdušiti s svojo tipično kulinariko preko dveh ali več menijev, do katerih bodo obiskovalci lahko prišli ob predložitvi festivalske kartice. Do nje je možno priti z nakupom vstopnice, ki jo je možno naročiti tudi preko spletnih strani festivala. Tu je objavljen tudi seznam objektov in dogodkov z več kot 300 meniji. Cena menija se bo gibala med 20 in 70 evri.

Posebno doživetje bo po besedah Bohinc Rupretove udeležba na ekstravagantnih večerjah v nekaterih najboljših restavracijah. V sklopu takih večerij bodo predstavili še posebno skrbno izbrane in pripravljene jedi.

Festival se bo po besedah vodje projekta odvijal tudi v obmejnih restavracijah v Italiji in Avstriji. V minulih štirinajstih dneh pa je že potekal na Hrvaškem.

Dogodek je po oceni Bohinc Rupretove že prerasel meje zgolj kulinarike in turizma, saj je pomemben tudi z vidika regijskega gospodarstva.

Festival Okusov pripravlja Restaurant Club, ki združuje več kot 250 restavracij, gostiln, vinotek in hotelov.