»Žal nam ni uspelo skleniti dogovora, tako da bo projekt Euskaltel s koncem sezone končan. To je za vso ekipo žalostna vest, saj smo konec avgusta dobili upanje, da je še čas za rešitev moštva,« so sporočili iz Euskaltela, katerega člana sta tudi Slovenca Jure Kocjan in Robert Vrečer.

Alonso je strasten ljubitelj kolesarstva in že zadnjih nekaj let sanja o lastni profesionalni ekipi. Ko je glavni sponzor Euskaltel objavil, da v sezoni 2014 ne bo več financiral moštva z licenco protour, se je to zdela idealna priložnost za dirkača. A do dogovora ni prišlo, kar je Alonso, ki je bil v reševanje ekipe pripravljen vložiti šest milijonov evrov, včeraj kar sam objavil prek Twitterja.

Alonso, ki zasluži okoli 20 milijonov evrov na leto, je 2. septembra objavil, da bo kupil kolesarsko moštvo, a da išče še drugega pokrovitelja za nakup. Moštvo Euskaltel, za katerega pedala vrti tudi olimpijski prvak iz Pekinga 2008 Samuel Sanchez, je ena najstarejših ekip v svetu kolesarstva, med elito pa nepretrgano nastopa od leta 1994.