Mediji špekulirajo, da Alonso želi v svoji ekipi Colnagova kolesa. "Tega še ne morem potrditi, a če Fernando želi naša kolesa, ne bo nobenega problema. To bi bilo dobro za celotno italijansko industrijo," je za Gazzetto dello Sport dejal Colnago.

Ekipa Euskaltel Euskadi, ki je vse do lani veljala za stoodstotno baskovsko ekipo, pred letošnjo sezono pa v moštvo pripeljala Slovenca Jureta Kocjana in Roberta Vrečerja ter kolesarje iz Rusije, Nemčije in Maroka ter tudi Špance iz drugih pokrajin, je doslej uporabljala kolesa Orbea.

Časnik Gazzetta dello Sport tudi razkriva, da si Alonso želi v ekipi, katere prvi načrti so bili, da bo sestavljena okoli olimpijskega prvaka iz Pekinga Samuela Sancheza, tudi zvezdnika Alberta Contadorja. Njegov osebni prijatelj ima sicer z ekipo Saxo Tinkoff pogodbo še za dve sezoni, a naj bi jo bil šef danske ekipe Bjane Riis pripravljen prekiniti. Težava je namreč njegova plača; Contador letno prejema po 4,5 milijona evrov, kar naj bi bilo za ekipo, ki je prav tako v finančnih težavah, preveč.