Prenovljena velenjska ekipa je dobro prestala ognjeni evropski krst v tej sezoni in na kolena položila švedsko zasedbo iz Halmstada. Slovenski prvak bo naslednjo tekmo igral v četrtek, 26. septembra, ko se bo v gosteh pomeril z nemško ekipo HSV Hamburg. Branilec prvega mesta v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini je v uvodnem krogu v gosteh premagal špansko ekipo Naturhouse La Rioja s 33:24, v skupini D pa nastopata še nemški Flensburg-Handewitt in danski Aalborg.

Velenjska ekipa je v prvem polčasu pokazala toplo-hladno predstavo. Mednarodno neizkušeni domači igralci so kar nekaj časa potrebovali, da so se znebili treme, vse njihove slabosti pa so "neobremenjeni" Skandinavci s pridom izkoristili.

Izbranci domačega trenerja Ivana Vajdla so po spodbudnem začetku močno popustili ter hitrim in agresivnim Švedom dopustili, da so jim v deseti minuti ušli na gol (6:7), v nadaljevanju pa vendarle zaigrali veliko bolje in si nekajkrat priigrali dva gola prednosti. Gosti so jim sicer vztrajno dihali za ovratnik, predvsem nevaren je bil Anton Halen, ki je v uvodnih 16 minutah dosegel kar šest golov, a Velenjčani so sijajno zaključili prvo polovico tekme in na velik odmor odšli s prednostjo treh golov (19:16).

V drugem polčasu so svojo zalogo v golih še oplemenitili in v 43. minuti povišali na +4 (28:24), le tri minute kasneje pa so švedski rokometaši - po delnem izidu 3:0 - znova zagrozili in se gostiteljem približali na gol zaostanka (28:27). Vajdl je z minuto odmora prekinil nalet Skandinavcev, v razburljivi zadnji četrtini pa so njegovi varovanci vendarle zmogli dovolj moči in znanja, da so osvojili prvi par mednarodnih točk v tej sezoni.

A pot do njih ni bila enostavna, gosti so vseskozi pritiskali in skušali tekmo postaviti na glavo, v svojih bliskovitih akcijah pa so se tudi močno zapletali, nekajkrat pa se je s sijajnimi posredovanji izkazal tudi vratar Emir Taletović. Navkljub temu so se v 58. minuti približali na gol zaostanka (32:31), a velenjska ekipa je z goli Jerneja Papeža in dveh Klemna Cehteta, sicer absolutnega junaka tega dvoboja, zadeve postavila na pravo mesto.

V velenjski ekipi je Cehte dosegel kar 12 golov, Mario Šoštarič jih je dodal osem.