Rokometni posladek in tekma najboljših ekip v državnem prvenstvu se je pred 1100 gledalci razpletla z zmago Velenjčanov. Za obe zasedbi je bil obračun v Rdeči dvorani tudi generalka pred uvodnima tekmama v evropski ligi prvakov: velenjska zasedba bo konec tega tedna na domačem igrišču gostila švedski Halmstad, celjsko pa čaka gostujoči dvoboj s hrvaško Croatio Osiguranje Zagreb.

Glavna pretendenta za končno zmago v državnem prvenstvu sta tekmo odprla v "bundesligaškem" slogu, po uvodnem "revolveraškem" spopadu pa je v nadaljevanju taktika vendarle dobila prednost pred občasno brezglavim divjanjem po Rdeči dvorani. A tudi obojestranska nekoliko bolj pozicijska igra ni prevesla tehtnice na eno ali drugo stran, do konca prvega polčasa sta se ekipi vseskozi izmenjavali v vodstvu, nobena pa si ni priigrala višje prednosti.

V začetku drugega polčasa sta obe ekipi zapravljali lepe priložnosti kot po tekočem traku, v tem "festivalu napak" pa so bili malenkost bolj zbrani Celjani, ki so si v 41. minuti po realizirani 7-metrovki Gašperja Marguča - pred tem sta kazenska strela zgrešila Ivan Slišković in Luka Žvižej - ter zadetku Sliškovića povedli z 21:18.

Velenjčani se niso predali, v 50. minuti so z golom Janeza Gamsa izenačili na 25:25, ob koncu 53. minute pa z golom Senjanina Burića povedli s 27:26, dobri dve minuti pred koncem pa z zadetkom Klemna Cehteta z 28:27. Zadnji žebelj v celjsko krsto je s 7-metrovke zabil Marko Dujmović za vodstvo z 29:27.

V zmagoviti ekipi je bil najbolj učinkovit Dujmovič s sedmimi, v poraženi pa Slišković z osmimi goli.

Celjska ekipa se bo v naslednjem krogu v sredo, 25. septembra, v gosteh pomerila z Ribnico Riko hiše, velenjska pa bo v nedeljo, 29. septembra, gostovala pri trebanjskemu Trimu.