Horner ima dve etapi pred koncem v skupnem seštevku zdaj tri sekunde prednosti pred Nibalijem in minuto ter šest sekund pred Špancem Alejandrom Valverdejem, ki je danes v cilj 181 kilometrov dolge proge prišel skupaj s Hornerjem.

"Vedno je fantastično, ko oblečeš majico vodilnega. Danes tega nisem pričakoval, vrnitev rdeče majice sem načrtoval za 20. etapo. Zadnji, slabih šest kilometrov dolg vzpon ni bil lahek, a tudi pretežak ne. To je bila bolj taktična igra, vesel pa sem, da sem iz nje proti Nibaliju vstopil kot zmagovalec. Mogoče bi lahko bil še boljši, a sem se osredotočil na Nibalija in sem zamudil napad Rodrigueza. Jutri bo zame dan D, upam, da bom v pravi dnevni formi. Vuelta še zdaleč ni končana. A če bodo noge take, kot so bile danes, mi bi moralo uspeti, saj mi strmi vzponi, kakršen bo jutrišnji zaključni, zelo ustrezajo," je po zmagi dejal 41-letni Horner, največje presenečenje letošnje dirke, ki nima niti pogodbe za naslednjo sezono.

Rodriguez je vodilno skupino napadel dober kilometer pred ciljem, na katerem je bil v etapi za 11 sekund hitrejši od Italijana Diega Ulissija ter Špancev Daniela Morene in Samuela Sancheza. Pred tem je bežala skupina 20 kolesarjev, ki pa se je v zadnjem delu, ko so bili na sporedu trije kategorizirani vzponi in še nekaj manjših, najprej začela zmanjševati, v zaključku pa so omagali tudi najbolj vztrajni.

"Poskušal sem že prej, saj je bila danes moja zadnja priložnost, da pridem do rdeče majice. To mi sicer ni uspelo, a sem vseeno zadovoljen. Zaključni vzpon mi je ustrezal, to sem moral izkoristiti. Jutri bom zagotovo spet poskušal, mogoče se le prebijem na stopničke. Glede na videno, pa bo Hornerja težko premagati. To velja tudi za Nibalija in Valverdeja," je na cilju razmišljal El Purito, kot kličejo Rodrigueza.

Jani Brajkovič je bil do zadnjega vzpona ob moštvenemu kolegu Nibaliju, na koncu pa je zaostal dve minuti in 37 sekund, zasedel 38. mesto, v skupnem seštevku je na 28. mestu (+49:05). Grega Bole je bil 98. (+16:55), v skupni razvrstitvi pa je na 103. mestu (+3:02:37).

Tudi v 20. etapi od Avilesa do Alto de L'Angliruja (142,2 km) bo cilj na vzponu, najbrž bo na njem tudi padla odločitev o zmagovalcu letošnje dirke.