Kirjienka je do zmage prišel, potem ko je napadel ubežno skupino, v kateri je bil tudi Slovenec Grega Bole, približno 45 kilometrov pred ciljem na predzadnjem vzponu in se nato sam pripeljal čez ciljno črto.

Nibali, danes deseti, ima v skupni razvrstitvi le še tri sekunde prednosti pred danes šestouvrščenim Američanom Christopherjem Hornerjem. Ta je Nibaliju pobegnil na najstrmejšem delu zadnjega vzpona in pridobil pomembnih 25 sekund v boju za skupno zmago. Tretji je Španec Alejandro Valverde (+1:09).

"Horner je zelo močan. Neverjetno je, kaj počne pri skoraj 42 letih. Horner je pokazal, da je res eden glavnih kandidatov za skupno zmago na vuelti," je za špansko televizijo povedal Nibali.

Od dveh Slovencev na dirki je bil tokrat uspešnejši Bole (Vacansoleil), ki je etapo končal na 31. mestu s 4:08 minute zaostanka. Bole je bil sicer del ubežne skupine 15 kolesarjev, ki pa je razpadla pred predzadnjim vzponom. Jani Brajkovič (Astana) je etapo končal na 54. mestu (+7:39), skupno je 28. (+46:45). Bole je skupno 100. (+2:45:59).

V petek kolesarje čaka 19. etapa, med San Vicente de la Barquero in vzponom na Alto Naranco bodo prekolesarili 181 kilometrov, V soboto pa karavano čaka še zadnja gorska etapa pred nedeljskim zaključkom dirke.