Luka Božič je potem, ko je v četrtek v konkurenci kanuistov enosedov prvič v sezoni ostal brez polfinala, vse moči usmeril v nastop med dvojci. Čeprav ga v soboto čaka še moštvena vožnja, je želel danes popraviti vtis od spodletele posamične vožnje, skupaj s Taljatom sta odpeljala drugi najhitrejši čas, a z dvema napakama osvojila 13. mesto kvalifikacij.

"Moram reči, da sta nama kar dobro uspeli obe vožnji, zadovoljna sva s kvalifikacijami. Vožnja je bila sicer precej naporna za C2, sva pa odpeljala na nivoju. Z doseženim časom sva zadovoljna, a sva naredila dva dotika. Za nedeljo se bo treba popravit, ker je konkurenca zelo močna. V nedeljo bo zanimivo, gre za finale pred finalom, saj so tu vsi najboljši," je po kvalifikacijah dvojcev povedal Božič. "Imela sva nekaj težav s kazenskimi sekundami, sama vožnja pa je bila kar dobra. Prva nama je dobro uspela z izjemo ene napake, kjer sva morala spremenit taktiko. Za danes je bilo to dovolj, a v nedeljo bo treba pokazati več. Konkurenca je sicer podobna kot na svetovnih pokalih, a je pritisk zaradi tega, ker gre za svetovno prvenstvo, zato malo večji," pa je dodal Taljat.

Dekleti kljub napakam uspešni

Izšlo se je tudi kajakašicama. Kragljeva je svojo nalogo opravila v skladu s pričakovanji, odvozila tudi drugi najhitrejši čas proge, a zaradi dveh dotikov v kvalifikacijah zasedla sedmo mesto. Znova jo boli rama, vendar pa ima zdaj do nedelje še nekaj časa za počitek. "V prvi vožnji sem imela tremo, mehke roke, nisem mogla napadati kot bi želela. Opravila sem varnejšo vožnjo brez dotikov, v drugi pa sem bolj napadala, posebej zato, ker prva vožnja ni bila optimalna. A sem ob tem imela dotike, popustila mi je koncentracija, še posebej v zadnjem delu proge. Upam, da bom to popravila, ker mi to dela težave. Vesela sem, da je bolečina v ramenu manjša zadnja dva dni, kot pa je bila v začetku tedna," je povedala Kragljeva.

Terčeljeva se je z 28. mestom za las prebila v polfinale, kamor napreduje prvih 30 veslačic. Tudi njena vožnja ni bila brez napak, privoščila si je dva udarjena količka. "Nisem zadovoljna, načeloma mi ni šlo slabo, a sem imela v spodnjem delu v obeh vožnjah po dva dotika. Vesela sem, da sem naprej, ker je konkurenca res močna, a polfinale bo potrebno odpeljati na polno in brez napak," pa je po kvalifikacijah dejala Terčeljeva.

Brez polfinala je ostala debitantka na svetovnih prvenstvih Ajda Novak, ki je zasedla 48. mesto med 58 prijavljenimi kajakašicami. Popoldan po 15.30 bodo v polfinalih sobotni finale lovili kajakaši Peter Kauzer, Simon Brus in Martin Albreht ter kanuista Benjamin Savšek in Anže Berčič.