»Ferrari s Fernandom in Kimijem bo eksplozivna mešanica. Za ljubitelje motošporta bo to še kako zanimivo, za tekmece pa bo dvojica predstavljala velik izziv. Razburljivo ju bo opazovati,« je v pogovoru za Bild dejal sedemkratni svetovni prvak Schuamcher.

Zelo podobnega mnenja je tudi Coulthard, ki pa je prepričan, da se lahko sodelovanje Finca in Španca konča na zgolj dva načina. »Ali si bomo ponovna vrnitev Kimija v Ferrari zapomnili kot drzno potezo, ki bo moštvo vrnilo na zmagovita pota, ali pa kot popolno polomijo. Kaj natanko se bo zgodilo, težko rečem, bo pa vsekakor zanimivo,« je za Daily Telegraph svoja razmišljanja podal Škot in opozoril preostala moštva, da bodo morala biti prihodnjo sezono zelo previdna, saj bo Räikkönen Alonsa prisilili v še boljše predstave.

»Fernando je popoln dirkač, ki bo zaradi Kimija naslednji dve leti dirkal v prestavi višje. To je zagotovo skrb vzbujajoče za vse preostale.«

34-letni ledeni Finec bo v Ferrariju nasledil Felipeja Masso. Po poročanju tujih medijev pa mu bo dogovor z moštvom iz Maranella navrgla okoli 20 milijonov evrov.