Prav neodločnost o tem, ali sploh še želi nadaljevati kariero, in oklevanje s podpisom pogodbe, je vodilne v Mercedesu pripeljalo do tega, da so za naslednje tri sezone podpisali z Britancem Lewisom Hamiltonom, ki je pred tem vozil za McLaren.

Triinštiridesetletni Schumacher o tej temi še ni spregovoril. "Michael bi lahko podaljšal pogodbo z Mercedesom, vendar je s podpisom pogodbe okleval preveč časa ter še vedno ne ve, kaj bi sploh rad počel v prihodnosti," je dejala Kehmova.

Ross Brawn, vodja Mercedesove ekipe formule 1, je v pogovoru za britansko mrežo BBC dejal: "Medtem ko je Michael tehtal, kaj naj naredi, se nam je ponudila priložnost, da dobimo Lewisa in počasi smo prišli do zaključka, da moramo z njim podpisati." Za "Schumija" bi v Mercedesu še vedno poiskali prostor za eno od vodstvenih vlog v ekipi.

Odprte pa so tudi druge možnosti, in sicer da bi zapolnil vrzel v ekipi Sauber po odhodu Mehičana Sergia Pereza, ki je zasedel izpraznjeno mesto v McLarnu. Ustanovitelj Sauberja Peter Sauber je tako na vprašanje nemške avtomobilistične revije Auto Motor und Sport kot iz topa izstrelil odgovor, da bi nemudoma podpisal pogodbo s Schumacherjem, če bi se ponudila takšna priložnost, čeprav mu ne bi mogli ponuditi finančno tako radodarne pogodbe, kot jo je imel pri Mercedesu.