V Mariboru o morebitnem znesku odškodnine molčijo, ker naj bi to bil del dogovora, to pa naj bi veljalo vse do dokončne izpeljave postopka. Vse, kar so danes še dodali na mestni občini, je, da bo izpeljava transakcij po sklenjeni zunajsodni poravnavi januarja prihodnje leto povzročila prenehanje postopka, ki je zdaj v teku pred Mednarodnim športnim razsodiščem (Cas) v Lozani.

Z dogovorom so bili izredno zadovoljni pri Slovenski univerzitetni športni zvezi Susi. "Upam, da smo zdaj spravili to zadevo pod streho, uredili svoj status za naprej in da smo s tem spet enakovredni člani v Fisuju," je dejal novi predsednik Suse Milan Žvan in dodal, da v skladu z dogovorom podrobnosti ne sme razkriti.

Razmišljanja, da bi Slovenija prevzela skakalni in biatlonski del tekmovanj zimske univerzijade 2015

Zato pa je Žvan potrdil, da obstajajo razmišljanja, da bi Slovenija prevzela skakalni in biatlonski del tekmovanj zimske univerzijade 2015. Univerzijada bo sicer v španski Granadi, kjer manjka del infrastrukture, Španija se ubada z denarnimi težavami, Slovenija pa ima ta del tako organizacijsko kot infrastrukturno urejen. "Pogovarjali smo se o tem, a seveda čakamo uradno povabilo. Časa za to je dovolj, saj gre za prireditve, ki smo jih v Sloveniji zelo vešči in ne bi predstavljale nikakršnih težav, saj bi bilo tudi število nastopajočih in uradnih oseb močno omejeno in obvladljivo," je še povedal Žvan.

Ker je prišlo do omenjenega dogovora vseh vpletenih, je Cas že preklical narok obravnave, ki je bila razpisana za 10. in 11. september, svoje nadaljnje postopke pa so odložili vsaj do 31. januarja 2014, so še pojasnili na Mestni občini Maribor (Mom).

Fištravec in Žula sta se poleti večkrat sešla s predstavniki Fisuja in odvetniki

Mariborski župan Andrej Fištravec in v.d. direktorja mestne uprave Marko Žula sta se poleti večkrat sešla s predstavniki Fisuja in odvetniki. Zveza Fisu je namreč pred tem mestni občini poslala predlog poravnave, tega pa so skupaj s švicarskimi odvetniki nato proučili in izoblikovali v za Mom sprejemljiv nasprotni predlog.

V začetku avgusta so se Mariborčani sestali tudi z generalnim direktorjem Fisuja Ericom Saintrondom, Fištravec pa je takrat na svojem Facebook-profilu zapisal, da se predstavniki športne zveze s prejšnjim vodstvom občine niso mogli pogovarjati, zato so vložili tožbo zoper mesto za 4,85 milijona evrov. Njihov skupni zahtevek je sicer znašal 7,7 milijona, a so pri tem upoštevali, da je vlada preko Suse že plačala 2,85 milijona evrov za organizacijske pravice.

Na mariborski občini so bili takrat še precej odločni, in sicer da je njihovo "pogajalsko izhodišče jasno - plačati ne želijo ničesar".