Kot je znano, je FISU v začetku marca po vseh težavah z mariborskimi organizatorji in potem, ko je slovenska vlada odpovedala nadaljnje sofinanciranje po njihovem slabo vodenega projekta, omenjeni študentski športni dogodek štajerski prestolnici odvzela in napovedala tožbe. Tako so se odločili zaradi zamud pri gradnji potrebnih športnih objektov, ob tem pa je odstopil celoten organizacijski komite v Mariboru.

FISU se je pretekli teden vendarle uspela dogovoriti z regijo Trentino na severu Italije. Generalni sekretar organizacije Eric Saintrond je izrazil veliko veselje, da jim je uspelo doseči dogovor, saj ima ta regija že zgrajene vse potrebne športne objekte.

"FISU bo seveda nadomestnim prirediteljem pomagala, da bodo pripravili imeniten športni dogodek za vse udeležence. To dolgujemo našim študentom - športnikom. Vse skupaj pa kaže na močno voljo družine FISU, da zagotovi kontinuiteto tega športnega dogodka tudi v času vsesplošne krize," je dejal Saintrond, ki mu bo pri tem gotovo prav prišlo tudi tri milijone evrov, kolikor je Slovenija plačala za pridobitev pravic za organizacijo tega dogodka, a ga FISU po odpovedi nima namena vrniti.