V ekipi, ki bo slalomske in veleslalomske zavoje trenirala na snegu v argentinski Ushuaii, so slalomski veteran Mitja Valenčič ter reprezentanti s statusom B Janez Jazbec, Miha Kürner, Matic Skube in Žan Kranjec. Specialistom za slalomske in veleslalomske zavoje se je prvič pridružil tudi vsestranski Klemen Kosi.

"Želim si, da bi na pripravah v Argentini izbral prave smuči za naslednjo sezono. Upam, da mi bo uspelo preizkusiti pravi tekmovalni model. Nadejam pa se tudi, da bom zbral kar lepo količino snežnih dni ter si pripravil 'bazo' za sezono. V primerjavi s prejšnjimi leti bom tokrat treniral tudi veleslalom in superveleslalom, s čimer bom razbil slalomsko monotonost. Seveda si želim takšnih zimskih pogojev, ki nas potem čakajo med sezono," je pred odhodom čez veliko lužo dejal 35-letni Valenčič. Gorenjec na minulo sezono nima najlepših spominov. Krivuljo slabih izidov, ko je izgubil stik z najboljšimi, je prekinil šele na svetovnem prvenstvu v Schladmingu z desetim mestom. Po koncu sezone pa se je celo spogledoval z mislijo, da bi čez kariero naredil križ.

"Po koncu lanske sezone sem resno razmišljal, da bi dal smučke v kot. Ko je bila glava razgreta, so mi marsikatere misli hodile po glavi. Po tehtnem premisleku, po tem ko sem se umiril in shladil glavo, sem se odločil, da nadaljujem in olimpijsko sezono oddelam do konca," je dejal slalomist iz Spodnjega Brnika ki je največji uspeh vpisal leta 2010 s četrtim mestom na Sljemenu.

"Letos smo dali več poudarka tehniki. S tega vidika bom svojemu treningu dodal tudi veleslalomske in superveleslalomske elemente, kar sem v zadnjih štirih letih, ko sem se pripravljal po svojem programu s svojo fizioterapevtko, nekoliko zanemaril. Slalom zahteva zelo hitre odzive, kar pomeni, da med vijuganjem med vratci težko razmišljaš o napakah. Veleslalom in superveleslalom pa ti dajeta drugačno širino ter imaš nekoliko več časa za razmišljanje med sami vratci o napakah in kako jih popraviti," je pojasnil Valenčič, ki so ga v minuli sezoni psihološko načeli tudi odstopi. "Upam, da bom tudi z novim pristopom nekoliko dvignil 'hitrostno bariero' ter s treningom hitrih disciplin izkoristil rezerve, ki jih še imam v svojem smučanju," je še dodal.

"Želim si čim bolje pripravljen vstopiti v sezono. Prvi cilj je čim bolj izboljšati startno številko ter se znova vrniti med prvokategornike in nato na olimpijskih igrah napadati iz ospredja," napoveduje slalomist, ki je zadovoljen s spremembami v kondicijskem treningu. "Gre za kar veliko novost. Na nek način sem se že malo izpel z idejami in vsem, kar se tiče kondicije, zato je kar dobrodošlo, da sem spet nazaj s fanti pod mentorstvom novega kondicijskega trenerja Mitje Bračiča."

Moška ekipa bo na južni polobli vadila tri tedne.