Slovenska ekipa je komaj popolnila vsa mesta, ki jih ima na voljo. Potem ko se je poškodoval Bernard Vajdič, je strokovno vodstvo pripravilo načrt, po katerem bi Kürner in Skube odšla na tekme evropskega pokala v Italiji, a so te odpadle. Tako bosta tudi onadva tekmovala v Bolgariji, kjer bo prvi slovenski adut spet Mitja Valenčič. Veteran iz Cerkelj na Gorenjskem se je ob koncu januarske slalomske turneje utrudil, temu primerni so bili tudi rezultati. Počitek mu je očitno dobro del. Informacije iz slovenskega tabora namreč pravijo, da mu je šlo na treningih v Kranjski Gori dobro. "Valenčič se je spočil in opravil nekaj koristne vadbe v Kranjski Gori. Trenirali smo skupaj s Švedi, bil je v ospredju. Z najboljšim slalomistom švedske reprezentance Andrejem Myhrerjem sta bila enakovredna. Enkrat je bil hitrejši eden, drugič drugi. Kaže, da je šla forma navzgor," je sporočil trener za tehnične discipline Marko Jurjec in dodal, da so tudi drugi dobro trenirali.

Eden od njih je Matic Skube. 23-letni Gorenjec je posebna uganka. Nekoč je bil enakovreden Marcelu Hirscherju, danes se utaplja v povprečju in od lanske tekme v Banskem čaka na točke v svetovnem pokalu. Jurjec vidi glavno težavo s visoki startni številki, rešitev pa v postopnem delu: "Na treningu v Kranjski Gori mu je šlo dobro. Upam, da bo v Banskem naredil, kar pričakujemo od njega. Z visokimi številkami je težko priti med najboljše. Z nižjimi bi imel več možnosti. Zato smo mu spremenili program, saj bi na tekmah evropskega pokala lahko izboljšal startno številko. Ker so tekme v Italiji odpadle, je logično, da poskusi v svetovnem pokalu. Nima smisla, da bi doma gledal tekmo."

Jurjec si prve uvrstitve v finale v tej sezoni obeta tudi od osamljenega veleslalomskega jezdeca. Janez Jazbec je po besedah trenerja dobro treniral v Kranjski Gori. "Jazbec je iskal prave smuči. To težavo je sedaj uredil, kajti naredili so mu smuči, ki mu ustrezajo. Z njimi dobro smuča na treningih, zmagal je tudi na tekmi evropskega pokala. Na treningih v Kranjski Gori je bil enakovreden Fincu Marcusu Sandellu. Upam, da bo formo zadržal in se v Banskem končno uvrstil med najboljših 30."