Michelle Obama s hiphopom za zdravo prehrano

Ameriška prva dama Michelle Obama bo izdala repovski album, s katerim mlade navdušuje za program za boj proti debelosti. Z 19 skladbami naj bi mlade motivirala, da se prehranjujejo zdravo. Na srečo prva dama ne bo pela, temveč je rime o zelenjavi in jabolkih prepustila reperjem, nastopala pa bo v desetih videih, posnetih po skladbah. Skladbe imajo naslov Si to, kar ješ in Vege ljubezen in so del projekta Let's Move, ki ga vodi Michelle Obama in naj bi mlade s pozitivnim zgledom prepričal, da opustijo hamburgerje. Album bodo najprej razdelili učencem newyorških šol, nato pa ga razposlali po državi.

Belgijski avtomat za pomfrit

Belgijci so zelo ponosni, da so domovina pomfrita, ki naj bi ga iznašli v 17. stoletju. Zato so iznašli ulični avtomat, ki sam speče okusni krompirček in ga začini z izbrano omako, največkrat z majonezo. Porcija 135 gramov krompirčka, ki ga avtomat speče v 90 sekundah, na belgijskih ulicah stane 2 evra in pol. Poleg tega kupec dobi še vilice, sol, kečap ali majonezo. Avtomat so testirali na ulicah Romunije in Indije, da bi si zagotovili nepristransko mnenje. Sedaj pa stoji v Bruslju in je 24-urna konkurenca uličnim prodajalnam pomfrita. Če se bo obnesel, bodo podoben avtomat naredili še za piščančje ocvrtke.

Pivo, ki ne povzroča mačka

Avstralski znanstveniki so razveselili vse, ki radi spijejo preveč piva. Zvarili so pivo, ki naj ne bi povzročalo mačka. V mešanico piva so dodali elektrolite, ki so sicer v športnih napitkih, in tako dosegli, da se tudi kljub preveč popitemu alkoholu v telesu ne pojavi dehidracija, ki je najpogostejši vzrok za mačkasti glavobol. Elektroliti so se bolje obnesli v lažjih vrstah piva, kar so potrdili tudi s poskusi. Pivci obogatenega piva so v primerjavi s pivci navadnega piva poročali o boljšem telesnem počutju dan po zaužitju velike količine alkohola. Znanstveniki pa opozarjajo, da z elektroliti obogateno pivo ni primerna pijača za odžejanje po športni aktivnosti.