Obiskovalci pubov morajo več piti

V Veliki Britaniji so ob pivskem festivalu začeli oglasno akcijo, v kateri pozivajo obiskovalce tradicionalnih pubov, naj popijejo več pijače, da bi s tem pube obvarovali pred bankrotom. Le tako bi namreč lahko ohranili tradicijo pubov, ki jih je recesija zelo prizadela. Ugotovili so, da je 40 odstotkov manj obiskovalcev pubov, kot jih je bilo pred krizo, ter da prodajo vse manj piva. Povprečno vsak teden v Veliki Britaniji zaprejo 26 pubov. Podoben problem imajo na Irskem, kjer so v zadnjih letih zaprli 1500 pubov in se bojijo za obstoj te nacionalne institucije.

Portret na skodelici kave za s seboj

Potret ali ime, natisnjeno na skodelici kave, ni nič novega. Novost pa so si izmislili v kavarni Let’s Café v Tajpeju, kjer so svojim strankam ponudili možnost, da ob naročilu kave za s seboj naročijo tudi svoj portret na pokrovčku plastične kavne skodelice. S tem so hoteli poosebiti sicer brezosebno naročilo kave za s seboj. Slika je natisnjena s jedilnim črnilom, tako da oporečnost kave ni vprašljiva. Ni sicer znano, kako dolgo tiskajo portret, ponudba pa je navdušila mlade pare, ki se množično slikajo v kavarni in se tiskajo na pokrovčke. Kavni portreti so še posebno priljubljeni v času kitajskega valentinovega, ki je sedmi dan sedmega lunarnega meseca.

Pločevinka z dvanajstimi jedmi

Bi radi večerjali večerjo z dvanajstimi različnimi jedmi? In pri tem odprli le eno pločevinko? Ni problema. Zdaj obstaja pločevinka, v kateri je dvanajst različnih jedi od izbora sirov, čebulne juhe, raviolov z rikoto, svinjske pečenke, govedine kobe z jagodami do vaniljeve pite z mlečnim sladoledom. Študent oblikovanja iz Velike Britanije se je domislil pločevinke, da bi delavcu omogočil, da kraljevsko obeduje, ne da bi mu bilo treba pomivati posodo. Hkrati pa je to njegov protest proti industrijski predelavi hrane. Seveda pločevinka ne bo naprodaj, je le razstavni eksponat.