Reprezentanca je po zadnji tekmi svetovnega pokala v Luzernu opravila zaključne priprave na jezeru Peruča na Hrvaškem, na Bledu in zadnji del v Bohinju. Tudi v zaključnem delu sezone pa so poškodbe še vedno narekovale ritem sestavljanja posadk, predvsem dvojnega četverca. Desetdnevne priprave na Peruči sta zaradi bolečin v hrbtu izpustila Jan Špik in Jernej Markovc. Slednji je poškodbo saniral in se na Bledu pridružil reprezentanci, Jan Špik pa je zaradi poškodbe hrbtenice letošnjo sezono moral predčasno zaključiti. Selektor Miloš Janša je tako v dvojnem četvercu preizkušal Gašperja Fistravca, Mateja Rojca, ki je saniral poškodbo hrbta, zaradi katere je izpustil nastope na EP in svetovnih pokalih, Jerneja Markovca, Aleša Zupana in Grego Domanjka, ki se je ekipi pridružil po končanem SP do 23 let.

Zadnja faza treninga v Bohinju ni prizanesla niti Luki Špiku, ki mu je priprave na SP grenil gronolom in manjša poškodba kolena, oboje je sedaj že preteklost. Tudi lahki skifist Rajko Hrvat je v zadnjem delu priprav staknil poškodbo reber, vendar pa je sedaj že nared za nastop na SP.

V enojcu bo nastopil Luka Špik, za katerega bo to doslej drugi nastop v tej disciplini na svetovnih prvenstvih; leta 2010 je bil peti na jezeru Karapiro na Novi Zelandiji. V letošnji precej spremenljivi sezoni je Špik v enojcu nastopil na dveh mednarodnih regatah v Zagrebu in Essnu, prestižni kraljevi regati na Henleyu in tekmi svetovnega pokala v Luzernu.

Slovenski najuspešnejši aktivni veslač se bo v Čungdžuju srečal z vsemi najboljšimi skifisti sveta na čelu z aktualnim olimpijskim prvakom Novozelandcem Maheom Drysdaleom. "Priprave so bile v redu, žal pa niso potekale brez zapletov, saj sem imel probleme z zobobolom, manjšo poškodbo kolena in pa veliko utrujenostjo, ki se kot ponavadi kumulira v tej fazi. Trenutno imam zelo mešane občutke, saj je kakšen trening uspel zelo dobro, kdaj pa nikakor ni šlo. Tako da težko kaj konkretnega povem glede pričakovanj na SP in dejansko bodo prve tekme pokazale, kako sem pripravljen in do kam lahko sežem. Vsekakor pa moj cilj ostaja veliki finale, ker je po moje edino prav," je pred odhodom na SP povedal Luka Špik.

V dvojnem četvercu bodo nastopili Matej Rojec, Grega Domanjko, Jernej Markovc in Gašper Fistravec, rezerva pa bo Aleš Zupan. V povsem drugi zasedbi je bil dvojni četverec letos sedmi na EP, na tekmah svetovnega pokala pa zaradi poškodb ni nastopil. Za mlada Markovca in Domanjka bo to prvi nastop na članskem SP, medtem ko so Rojec, Fistravec in Zupan že nastopili skupaj na SP 2011 na Bledu. Sedež v lahkem enojcu že daljši čas pripada Rajku Hrvatu, ki bo v tej sicer neolimpijski disciplini nastopil tudi v Koreji.

"Posadke za letošnje svetovno prvenstvo smo zaradi različnih težav dolgo formirali, predvsem dvojnega četverca. V Korejo sedaj potujejo enojec, lahki enojec in dvojni četverec z rezervnim veslačem. V zadnjem obdobju smo izvedli zelo težke treninge in v nedeljo na testiranjih so se pokazale dobre hitrosti. Luka Špik v enojcu deluje dobro in njegov osnovni cilj ostaja uvrstitev v A finale. Dvojni četverec je v 90 odstotkih potrjen v postavi Rojec-Domanjko-Markovc-Fistravec in menim, da se bodo sposobni boriti proti večini posadk. Na zaključnih pripravah sem ves čas preskušali različne kombinacije in ta se je izkazala za najhitrejšo, ob tem da jo je Zupanu v nedeljo zagodel še zobobol. Cilji na SP ostajajo takšni, kot smo si jih zadali ob začetku sezone, Od enojca in dvojnega četverca pričakujem maksimalni napor za uvrstitev v finale A, realni cilj lahkega enojca pa je finale B," je pred odhodom na SP dejal selektor Janša.

Predtekmovanja se bodo pričela v nedeljo, 25. avgusta. Dan po prvenstvu bo organiziran kongres Svetovne veslaške zveze Fise, kjer bodo delegati zvez izvolili novega predsednika izmed treh kandidatov.