Skupina je največji izpad prodaje beležila na trgih nekdanje Jugoslavije, kar je posledica splošnih pogojev poslovanja in gospodarske krize, so danes sporočili iz Heliosa.

Rezultati skupine so na določenih področjih dobri, na določenih pa slabši, jih je pospremil predsednik uprave Heliosa Uroš Slavinec.

Z rezultati se je v torek seznanil tudi nadzorni svet Heliosa. Ta je ob obravnavi poročila prodajne komisije nadzornega sveta opozoril na sklep s predhodne seje, ki podpira upravo pri prizadevanju za vključitev zahtev za ohranitev dolgoročne stabilnosti poslovanja v prodajno pogodbo.

Zahteve se, kot pojasnjujejo v družbi, nanašajo na ohranitev identitete skupine in vseh vitalnih poslovnih funkcij v Domžalah, ki naj bi postala nosilec premazne dejavnosti novega lastnika v regijah, kjer skupina Helios deluje. Določen je tudi zagotovljen obseg proizvodnje premazov na slovenskih proizvodnih lokacijah, število delovnih mest na ravni iz konca leta 2012, nadaljnji razvoj ključnih Heliosovih blagovnih znamk. Zagotovljena mora biti tudi finančna struktura, ki bo omogočala stabilen nadaljnji razvoj podjetja.