Je pa Astana podpisala tudi pogodbi z novima kolesarjema; v naslednji sezoni bosta za Kazahstance vozila Nizozemec Lieuwe Westra in Italijan Franco Pellizotti.

"Malo sem tipal pri drugih ekipah, bilo je nekaj interesa, a prednost pri pogovorih sem vendarle dal Astani. Prvič zaradi tega, ker so bili izredno korektni, ves čas, ko sem bil poškodovan, so mi stali ob strani, drugič zaradi tega, ker nisem več mlad in ne bi tvegal s kakšno drugo ekipo. Ko sem videl, da pri Astani, ki je bila izredno zadovoljna z mojimi nastopi v prvem delu sezone do poškodbe, obstaja želja za podaljšanjem sodelovanja, smo se hitro dogovorili," je dejal Božič, ki meni, da obstaja veliko možnosti, da pogodbo podaljša tudi Brajkovič.

Božič se bo na dirke vrnil naslednji teden, ko bo nastopil na Eneco touru, nato bo dirkal na klasikah, na dirki po Španiji, kjer je že dosegal vrhunske rezultate, pa ga ne bo. Vuelta ni bila v njegovem programu, saj mu trasa dirke ne ustreza. Božič ne ve, kaj lahko pričakuje od nadaljevanja sezone, saj zdravstveno stanje po hudem zlomu roke še ni tako, kot bi si želel.

"Še vedno čutim bolečine, tudi gibljivost roke še ni prava. A vseeno opravljam vse, kar moram, tako da bomo videli, kaj in kako," o svojem zdravstvenem stanju meni Idrijčan, ki bo čez en teden praznoval triintrideseti rojstni dan.