Ker je dom ljubljanske zasedbe ob Celovški cesti v teh dneh gradbišče, saj dvorano prenavljajo za septembrsko košarkarsko prvenstvo, imajo zdesetkani slovenski prvaki še dodatne težave. Njihovo garderobo ravno prenavljajo, zato so se začasno preselili v druge prostore, program dela pa bo prilagojen nenavadnim razmeram. Dopoldne bodo tekali na Rožnik in s posebnimi vajami vzdrževali fizično pripravljenost, popoldne pa se bodo kar v lastni režiji vozili na ledene treninge v Maribor in nazaj. Razlog tiči v tem, da v Ljubljani ne obratuje niti eno hokejsko igrišče. Vseeno bi bilo iz logističnega vidika precej lažje vaditi v bližnjem Celju ali na Bledu, a je vodstvo kluba raje izbralo najbolj oddaljeno domače prizorišče.

Trenerju Bojanu Zajcu zaradi premajhnega števila igralcev ne bo uspelo izvesti treningov na optimalni ravni, kar bo zagotovo imelo posledice. Najprej že prihodnjo sredo, ko je na sporedu prva pripravljalna tekma s prenovljenim Medveščakom, ki se je za igranje v ruski KHL spodobno okrepil. »Takšen je splet trenutnih okoliščin. Običajno je bila ekipa do 1. avgusta že sestavljena, zdaj pa je drugače. To nas ne bo odvrnilo od tega, da ne bi trenirali po najboljših močeh. Vsak si bo na treningih moral izboriti svojo minutažo, nikomur ni nič obljubljenega,« je potem, ko je varovance napotil proti Rožniku, razlagal Bojan Zajc, ki bo za lažjo izvedbo treningov po potrebi vpoklical še nekatere mladince. Njegova pomočnika bosta tudi v novi zimi Ivo Jan in Andrej Hebar starejši, slovo pa je naznanil ekonom Milan Dragan.

Med najbolj izkušenimi v trenutni igralski zasedbi Olimpije je prav gotovo kapetan moštva in reprezentant Aleš Mušič, ki je imel med poletjem ponudbe iz Švedske in Avstrije, a se je odločil ostati doma. »Po treh mesecih dopusta je lepo videti soigralce in začeti delo. Veseli me, da bomo že takoj začeli trenirati na ledu, čeprav bo vsak dan nekaj vožnje do Maribora in nazaj,« je dejal Mušič, ki je pozdravil odločitev vodstva EBEL, da je medse naknadno sprejelo novo italijansko moštvo iz Bolzana.

Poleg omenjene pripravljalne tekme prihodnjo sredo z Medveščakom se bodo Ljubljančani pomerili z Zagrebčani še v nedeljo. V drugi polovici avgusta bodo sodelovali na tradicionalni poletni ligi Rudija Hitija, kjer bodo merili moči s francoskim Brianconom, norveškim Stavangerjem in za zdaj še neznano ekipo Jesenic. Zadnji test pred začetkom EBEL 13. septembra v Innsbrucku bodo opravili na turnirju v Szekesfehervarju.