Ljubljančani so po končani prejšnji sezoni ostali skorajda brez vseh tujih okrepitev, ki so se večinoma preselili k tekmecem iz lige Ebel, ostal je le vratar Jerry Kuhn, ki je v Slovenijo pripotoval danes in bo prve treninge opravil v torek. V klubu se bodo tako oprli predvsem na domače igralce, vendar tudi ta del kadra še ni popoln. Po prejšnji sezoni so pogodbe od izkušenejših podaljšali Damjan Dervarič, Aleš Mušič in Andrej Hebar, prišli pa so mladi Žiga Pešut, Gregor Koblar, Jure Sotlar in Jaka Zdešar. V tabor zelelno-belih se vrača tudi vratar Aleš Sila, treninge pa tako vseeno začenja še precej nepopolna ekipa, danes se je v Tivoliju zbralo 15 igralcev.

Precejšnjo težavo bo v pripravah na novo sezono - liga Ebel se bo začela 8. septembra - predstavlja zasedenost dvorane Tivoli. Ker se bo hokejska velika dvorana pod Rožnikom pred in med EP spremenila v košarkarsko prizorišče evropskega prvenstva, bodo zmaji vsaj do srede septembra morali iskati nadomestna ledena prizorišča v Sloveniji. Za začetek so zatočišče našli v Mariboru, kamor se bodo 14 dni vozili po opravljenih dopoldanskih suhih treningih v Ljubljani.

Tudi razpored lige Ebel je prilagojen košarki, saj bodo ljubljanski hokejisti v prvih krogih nenehno gostovali in bodo šele 24. septembra igrali prvo domačo tekmo.

Priprave bodo Ljubljančani začinili tudi s prijateljskimi tekmami. Najprej 7. avgusta z Medveščakom, Zagrebčani se bodo letos preselili v rusko ligo KHL in bodo tudi na pripravah v Mariboru; sledile pa bodo še tekme z norveškim Stavangerjem na Bledu, tradicionalni poletni turnir na istem prizorišču in še tekmovanje na Madžarskem konec avgusta in v začetku septembra.