Nekoliko nepričakovano ste pred dnevi zapustili vrste Olimpije in se preselili k Banvitu. Kako se je celotna zadeva odvijala?

Vse skupaj je prišlo čez noč. Banvit je pokazal veliko zanimanje zame. Vsega skupaj nisem verjel, dokler me ni poklical trener Dimitris Itoudis in mi povedal, kako me vidi v moštvu in kaj od mene pričakuje. Ko mi je predstavil program, se nisem obotavljal in nemudoma privolil v ponudbo.

Lahko bolj natančno razkrijete, kaj vam je v pogovoru dejal trener Itoudis?

Itoudis mi je povedal, da me spremlja že dve leti in da sem bil ena od njegovih glavnih želja. Določenega števila minut na parketu mi ni hotel zagotavljati, a je dejal, da si bom količino igralnega časa lahko izboril. Ne zanima ga, kako se kdo piše, pomembna mu je kakovost in prizadevnost na treningih. Pripeljan pa sem kot prva menjava na poziciji ena in dva. Torej bom v igro prihajal s klopi za rezervne igralce. Tako rekoč bom šesti igralec in te priložnosti nisem mogel izpustiti iz rok.

Torej boste igrali tudi na mestu organizatorja igre?

Klub bo verjetno imel le enega organizatorja igre E. J. Rowlanda. Privaditi se bom moral tudi na to, a to bo samo dodaten plus v moji karieri. Kombiniranih branilcev v Evropi skorajda ni več. Vsak igra na točno določenem položaju.

Kako so na vašo odločitev reagirali pri Olimpiji?

Naredili so vse, da bi me zadržali. Toda izkazal sem maksimalno željo po prestopu. Vsak igralec sanja o tem, da bi nekoč zaigral v tujini. Meni se je odprla izjemna priložnost v klubu, ki je igral finale turškega prvenstva in bo nastopil v kvalifikacijah za evroligo. Tega nisem mogel zamuditi.

Sta vam reprezentančna soigralca Jure Balažič in Gašper Vidmar že kaj povedala o razmerah v turški košarki?

Predvsem z Balažičem sem se veliko pogovarjal. Predstavil mi je zanimivosti mesta in kluba. Najbolj pa mi je pri odločitvi pomagal Sani Bečirovič. Močno si je želel, da bi naredil korak naprej v karieri. Uspelo mi je in na to sem ponosen.

Kakšne so ambicije Banvita v letošnji sezoni?

Prvi cilj je, da se uvrstimo v evroligo. Več od tega pa še ne vem.

Še pred odhodom v Turčijo vas čaka delo v reprezentanci, ki na uvodu deluje presenetljivo dobro.

Za zdaj je res tako. Toda to nas ne sme uspavati. Kot je že selektor rekel, tokrat na prvenstvu ni velikih favoritov. Odločale bodo malenkosti. Zato bo treba paziti na vsako žogo in igrati izredno agresivno. Mladi poskušamo dati čim več energije in dati dodaten zagon starejšim. Ko vidijo, da se mečemo po parketu za vsako žogo, jim motivacija zagotovo poskoči.

Boste na koncu uvrščeni v dvanajsterico, ki bo nastopila na prvenstvu?

Prehitro je še, da bi o tem govoril. Selektor je rekel, da ima vseh šestnajst košarkarjev možnost, da se prebije v moštvo. Verjamem, da bo Maljković znal oceniti, kdo si zasluži mesto v reprezentanci.