V ljubljanski klub je včeraj poklical uradni zastopnik igralca Sead Galijašević in vodilne obvestil o zanimanju Banvita za Prepeliča. Kmalu so v ljubljanskem klubu prejeli tudi uradno Banvitovo ponudbo za odkup igralca, ki lahko Union Olimpijo zapusti le ob plačilu pogodbeno določene odškodnine. V klubu so se pogovorili tudi z igralcem, ki je vodstvu kluba in trenerju Alešu Pipanu odločno izrazil željo po odhodu. Kot razloge je navedel izključno izjemno priložnost, ki mu jo tako v finančnem kot košarkarskem smislu ponuja nova sredina. Kluba sta danes že podpisala dogovor o prestopu igralca.

»Ponudba je prišla dobesedno čez noč. Gre za večletno pogodbo s klubom, ki bo nastopal v evroligaških kvalifikacijah. Trener Banvita me je poklical tudi osebno in mi obrazložil, v kakšni vlogi me vidi, z ekonomskega vidika pa so mi ponudili enostavno preveč, da bi ob tem ostal ravnodušen. Zelo sem hvaležen Olimpiji, ki mi je v pretekli sezoni dala ogromno. Klubsko vodstvo je bilo vseskozi korektno in profesionalno, pogoji za delo v klubu odlični. Kljub vsemu sem prepričan, da sem se odločil pravilno, ostajam pa navijač Olimpije in verjamem, da bom zeleno-beli dres nosil še kdaj,« je o prestopu povedal Prepelič, ki naj bi v Turčiji v treh letih zaslužil milijon evrov.

Odhod obetavnega branilca je za Union Olimpijo presenetljiv, a prestopa Prepeliča, ki se je odločil ponudbo Banvita brezpogojno sprejeti, na silo niso želeli preprečiti, so sporočili iz ljubljanskega kluba, ki bo moral na njegovem igralnem mestu poiskati dodatno okrepitev. Za Prepeliča naj bi Olimpija od Turkov prejela 250 tisoč evrov odškodnine, poroča rtvslo.si.

»V klubu so me včeraj obvestili o možnosti Prepeličevega odhoda, nato pa me je poklical tudi igralec sam in zatrdil, da je dobil ponudbo, ki je enostavno ni mogel in ne želel zavrniti. Opozoril sem ga na vse nevarnosti, ki na mlade igralce prežijo v tujini, saj sem prepričan, da bi bila Olimpija v tem trenutku boljša sredina za njegov razvoj, njegov skok v tujino pa je preuranjen. Sam si v ekipi nikakor ne želim nezadovoljnega igralca, zato sem mu zaželel srečo," pa je odhod Prepeliča komentiral trener Pipan.