"Novica o pozitivnih testih je morala biti za oba sprinterja velik šok. Upam, da bosta razjasnila, za kaj je šlo," je v Londonu na prizorišču diamante lige, kjer bo v petek tekel na 100 metrov, dejal Bolt, ki bo prihodnji mesec dopolnil 27 let.

Na številna vprašanja o dopingu je Bolt, ki je lani na olimpijskih igrah v Londonu ponovil trojček zmag (100, 200 in 4 x 100 m) iz Pekinga, odgovarjal povsem mirno: "Jaz sem 'čist'. Na zadnje so me testirali ravno včeraj. A nič hudega, dopinško testiranje je zame postalo že rutina. Na svetu sem za to, da navdihujem druge. Vem, da imam poseben dar in vem, da sem 'čist'. Ob pozitivnih testih drugih športnikov ne bom izgubljal spanca."

Powell in Simpsonova ne bosta prenehala trenirati

Jamajška šprinterja Asafa Powell in Sherone Simpson, ki sta se znašla v dopinškem škandalu, ne mislita prenehati trenirati, a bosta vseeno izpustila prihajajoče svetovno prvenstvo v Moskvi.

Powell in Simpsonova sta bila pozitivna zaradi istega poživila, ki bi ga lahko dobila prek prehranskega dopolnila od kanadskega trenerja Chrisa Xeureba. Zdaj čakata na rezultat vzorca B in novo zaslišanje, ki bosta odločila o njuni usodi.

Asafa Powell je nekdanji lastnik svetovnega rekorda in dobitnik številni kolajn na velikih tekmovanjih, Sherone Simpson pa je osvojila olimpijski srebrni medalji v Pekingu in Londonu.