Jamajški časnik Jamaica Gleaner poroča, da so bili vzorci vsaj petih atletov, ki so tekmovali na junijskem državnem prvenstvu, pozitivni. Poleg dveh metalcev so tamkajšnji mediji že odkrili, da sta med tistimi, ki sta bila pozitivna na testih sprinterja Asafa Powell in Sherone Simpson.

Tako Powell kot Simpsonova sta zatrdila, da prepovedana poživil nista uživala načrtno. »Vzorec, ki sem ga letos dal, je postregel z neželenimi rezultati. Našli so oksilofrin, ki je prepovedan stimulant. Nikoli nisem zavestno ali namerno jemal dodatke, s katerimi bi kršil pravila. Nisem slepar. Moja ekipa je že sprožila preiskavo, prav tako pa sodelujemo z agencijami in oblastjo, da ugotovimo, kako so substance prišle v moje telo. Izid testa me je povsem potrl, a sprejemam posledice,« je povedal Powell, zelo podoben pa je bil tudi odziv Sinpsonove.

»Kot atletinja sem odgovorna za to, kar vnašam v svoje telo. Nikoli ne bi namerno jemala prepovedana poživila. Vse, ki sem jim s tem testom prizadela, ali jim povzročila bolečino, se opravičujem.«

Časnik sicer še piše, da Herb Elliott, vodja jamajške protidopinške komisije, še nima uradnih informacij o kakršnihkoli prekrških.