Gay je sporočil, da ga je o izidih testa že v petek obvestila Ameriška protidopinška agencija (Usada), ki je analizirala njegov vzorec vzet na tekmovanju 16. maja. »Nimam pripravljene nobene zgodbice o sabotaži... Preprosto sem zaupal človeku, ki me je pustil na cedilu,« je na robu joka dejal 30-letni Gay.

Ameriški sprinter, ki je prejšnji mesec zmagal na ameriškem prvenstvu tako na 100 kot 200 metrov, je še dejal, da sedaj čaka še na rezultate B vzorca, ki še ni bil testiran.

Med jamajškimi dopinškimi kršitelji tudi Asafa Powell

Potem ko je pred mesecem dni jamajško in svetovno športno javnost dosegla novica o dopinškem prekršku tamkajšnje zvezdnice Veronice Campbell Brown, z Jamajke poročajo o novi dopinški kršitvi, v katero je vpleten tudi sprinter Asafa Powell.

Mesec dni pred vrhuncem atletske sezone, svetovnim prvenstvom v Moskvi, bi se lahko število potnikov precej zmanjšalo zaradi razkritih uporabnikov prepovedanih sredstev.

Jamajški časnik Jamaica Gleaner namreč poroča, da so bili vzorci vsaj petih atletov, ki so tekmovali na junijskem državnem prvenstvu, pozitivni. Med peterico naj bi bili bili trije tekači (dva sprinterja sta dobitnika zlatih olimpijskih odličij) in dva metalca.

Kot poročajo mediji, so že potrdili, da sta med tistimi, ki sta bila pozitivna na testih, sprinterja Asafa Powell in Sherone Simpson. Spletna stran angleškega časnika Daily Mail še piše, da je zastopnik prvega atletskega zvezdnika, Jamajčana Usaina Bolta, Ricky Simms zatrdil, da njegovega varovanca ni med kršitelji.

Časnik sicer še piše, da Herb Elliott, vodja jamajške protidopinške komisije, še nima uradnih informacij o kakršnihkoli prekrških.