Lorenzo je dopoldan dosegel najboljši čas, ko je bil za 0,194 sekunde je bil hitrejši od rojaka in največjega konkurenta v boju za naslov prvaka, Danija Pedrose, tretji pa je bil Lorenzov moštveni kolega Valentino Rossi, sicer zmagovalec dirke v Assnu, na kateri je Lorenzo kljub poškodbi zasedel peto mesto.

Na drugem treningu pa se je Lorenzo soočil z novimi težavami, saj je že po nekaj minutah treninga grdo padel, po padcu pa se je držal za ramo in pred tedni zlomljeno ključnico. Španca so hitro odpeljali v bližnjo bolnišnico, kjer je pregled pokazal, da si je pri padcu zvil titanovo ploščico, s katero so mu z operativnim posegom pritrdili ključnico. Zaradi poškodovane ploščice je Španec že zapustil Nemčijo in se napotili v Barcelono, kjer ga bodo ponovno operirali, v nedeljo pa ga ne bo na startu.

Na drugem treningu je bil sicer najhitrejši Nemec Stefan Bradl, ki je bil za 0,209 sekunde hitrejši od Pedrose in 0,221 sekunde od Marca Marqueza. Lorenzo je kljub le trem odpeljanim krogom dosegel četrti čas treninga (+0,222), Rossi pa je bil peti (+0,365).