V skupnem seštevku je vodstvo zadržal Britanec Chris Froome (Sky), ki ima še naprej minuto in 25 sekund prednosti pred Špancem Alejandrom Valverdejem.

Strokovnjaki, ki ocenjujejo posamezne etape letošnjega Toura, za zdaj veliko napak niso storili. Za deseto so napovedovali skupinski sprint in tudi tokrat se niso zmotili, čeprav bi uresničitev njihove napovedi lahko preprečil močan veter, ki je pihal po Bretaniji. Prav tako so strokovnjaki, ki so pravilno predvideli neuspešen pobeg, opozarjali na nevaren zaključek etape, tudi v tem pogledu so imeli prav, saj je v sprintu prišlo do padca. Ta je zaustavil številne kolesarje, ki pa so na koncu vendarle dobili čas zmagovalca, med temi je bil tudi edini preostali slovenski predstavnik Kristijan Koren, ki je zasedel 61. mesto.

"Po eni strani sem vesel in ponosen, da sem še drugič na dirki zmagal, po drugi strani pa sem zaskrbljen zaradi padca moštvenega kolega Toma Veelersa. Ekipa je bila danes res enkratna in vsi se lahko veselimo, da smo z dvema zmagama izpolnili cilj, ki smo si ga pred dirko zadali. Čeprav si želimo še kakšno zmago, pa smo svoje dosegli, zdaj lahko na Touru uživamo," je po zmagi dejal Kittel, ki je lahko zadovoljen tudi z novico, da se Veelers ni resneje poškodoval in da bo lahko tudi v nadaljevanju računal na njegovo pomoč.

V naslednji etapi se bodo tekmovalci merili v kronometru, po katerem bo zagotovo prišlo do sprememb v skupnem seštevku. A skoraj zagotovo ne na prvem mestu, rumena majica naj bi tudi po 11. etapi ostala na hrbtu Frooma. "Vesel sem, da sem preživel današnjo etapo. Bilo je veliko nervoze, toda Ian Stannard je dobro pazil name, tako da se je vse srečno končalo. Jutri v kronometru bo težko premagati Tonyja Martina, toda proga mi ustreza in verjamem, da bom svojo prednost pred zasledovalci še povečal," je pred vožnjo na čas optimističen prvi favorit dirke.