Avstralci so na 25 kilometrov dolgi progi za sekundo premagali Omego Pharmo-Quick Step, še dve sekundi več pa je zaostal Sky, moštvo prvega favorita dirke Chrisa Froomea.

"Ekipa je včeraj delovala fantastično, a na koncu sem bil nagrajen jaz. Podobno se je zgodilo danes. Kolegi so bili fantastični, spet pa sem največ pridobil sam, saj sem oblekel rumeno majico. Upam pa, da se vsi v moštvu dobro zavedajo, da so vsi te uspehi plod kakovosti vseh kolesarjev. Brett Lancaster, Cameron Meyer, Stuart O'Grady in Svein Tuft so še enkrat dokazali, kako dobri so v vožnji na čas, moja naloga je bila le, da jih sledim. Odločitev je bila tesna, a menim, da smo zasluženo zmagali. Zdaj bomo poskušali braniti rumeno majico, dokler se bo dalo," je bil na cilju navdušen Gerrans.

Ekipi slovenskih predstavnikov se nista najbolj izkazali. Cannondale Kristijana Korena je zasedel 13. mesto, zaostal je 34 sekund, Astana Janija Brajkoviča pa je bila z zaostankom 56 sekund 16.

V skupnem seštevku so zdaj na prvih treh mestih z istim časom razvrščeni trije kolesarji najhitrejšega moštva v vožnji na čas, poleg nosilca rumene majice Gerransa imata isti čas še Južnoafričan Daryl Impey in Švicar Michael Albasini. Četrti je Poljak Michal Kwiatowski, kolesar Omege Pharme, ki zaostaja sekundo. Froome je sedmi, zaostaja tri sekunde, drugi veliki kandidat za skupno zmago Španec Alberto Contador pa je na 12. mestu, njegov zaostanek znaša devet sekund. Brajkovič zaostaja 56 sekund in je na 54. mestu, Koren pa je 88., v peti etapi bo startal z zaostankom šestih minut in 12 sekund.

Peta etapa bo potekala od Cagnes-sur-mera do Marseillea, dolga bo 228.5 kilometrov. Kot napoveduje strokovnjaki, se lahko konča z uspešnim pobegom, ali pa s skupinskim sprintom. Odvisno je od tega, kako se bodo specialisti za sprint in njihovi pomočniki znašli na razgibani progi s štirimi kategoriziranimi vzponi tretje oziroma četrte kategorije.