Mike Ribeiro je sklenil štiriletno sodelovanje s kojoti, ki je vredno 22 milijonov dolarjev. Za Washington je 33-letnik v zadnji sezoni zbral 49 točk. Poraženi finalisti zadnje sezone iz Bostona pa so za eno sezono vendarle "ujeli" Jaroma Iginlo, ki naj bi po podatkih ameriških medijev ob osnovni plači 1,8 milijona dolarjev lahko zaslužil še štiri milijone z bonusi. Zanimivo je, da je 36-letni kanadski napadalec po 16 sezonah v Calgaryju marca odbil ponujeno selitev v Boston in se raje pridružil Pittsburghu, za katerega je odigral 13 tekem, zdaj pa je vendarle pristal v taboru kosmatincev.

Že takoj na začetku obdobja, v katerem lahko moštva v NHL sklepajo pogodbe s prostimi igralci, je sredino zamenjal švedski veteran Daniel Alfredsson. Nekdanji zaščitni znak Ottawe, kjer je tudi kot kapetan prebil 17 sezon, se bo preselil v Detroit. Z rdečimi krili je švedski napadalec sklenil enoletno pogodbo, vredno 5,5 milijona dolarjev. Detroit je okrepil tudi Stephen Weiss, namesto dresa Floride bo nosil rdečega naslednjih pet let, vrednost prestopa je 24,5 milijona dolarjev.

Za enega od rekordnih podpisov s prostimi igralci v ligi pa so poskrbeli pri Columbusu; moštvo Blue Jackets je sklenilo sedemletno pogodbo z Nathanom Hortonom, vredno 37 milijonov dolarjev. Horton je zadnje tri sezone igral za Boston in v letošnji končnici dosegel 19 točk. Horton je s finalisti zadnje sezone NHL osvojil tudi Stanleyjev pokal leta 2011.

Prav tako za sedem let in za podoben znesek, 36,7 milijona dolarjev, je nov klub našel David Clarkson. Kanadčan iz Toronta, ki je nazadnje igral za New Jersey, je sklenil pogodbo z ekipo Maple Leafs iz rojstnega mesta in tako uresničil svoje mladostne sanje o igranju za klub, za katerega je navijal kot otrok.

Ottawa pa je izgubo Alferdssona hitro nadomestila z Bobbyjem Ryanom, ta je po menjavi več igralcev prišel iz Anaheima. Pri slednjem pa bo še eno sezono igral finski veteran Saku Koivu, vodstvo racmanov pa ni razkrilo finančnih podrobnosti.