S prvega startnega mesta je dirko najbolje začel Hamilton, za dirkača Mercedesa pa se je z dobrim startom prebil Sebastian Vettel, ki je prehitel Nica Rosberga. Povsem se je start ponesrečil Marku Webbru, ki je hitro izgubljal mesto za mestom, v prvem zavoju pa je vanj priletel še Romain Grosjean in Avstralec je dirko nadaljeval z zlomljenim sprednjim krilcem ter že velikim zaostankom za najboljšimi.

V glavnih vlogah počene zadnje leve pnevmatike

V ospredju se v prvih krogih nato ni prav dosti dogajalo, dokler ni v 7. krogu vodilnemu Hamiltonu na ravnini razneslo zadnje gume in sanje o zmagi na domačem dirkališču so se zanj razblinile, saj je moral s počasno vožnjo do boksov odpeljati skoraj pol kroga. Po opravljenem postanku je Britanec padel na začelje, za vodilnim Vettlom pa je zaostajal minuto.

Podobno usodo kot Hamiton sta kmalu doživela tudi Felippe Massa (v 11. krogu, ko je bil na 5. mestu) in Jean-EricVerne (v 15. krogu, ko je bil na 6. mestu), obema je prav tako razneslo zadnjo levo gumo, ki je bila na tem dirkališču tokrat najbolj obremenjena in s katero je imelo težave kar precej dirkačev. Zaradi številnih delcev pnevmatike na progi je v 16. krogu na progo zapeljal varnostni avto, ki je ostal na stezi šest krogov, dirka pa se je v 22. krogu z letečim startom začela znova, vrstni red pri vrhu pa je bil takrat Vettel, Rosberg, Sutil, Alonso in Räikkönen.

Vettel in Rosberg že do varne prednosti, a ...

V ospredju se nato ni nič spremenilo vse do 30. kroga, ko so dirkači začeli s svojimi drugimi načrtovanimi postanki. Pri tem je največ pridobil Räikkönen, ki je šel v bokse prvi, saj je prehitel Sutila in Alonsa, vse bližje vrhu pa se je prebijal tudi Webber, ki je v 36. krogu švignil mimo Alonsa na 4. mesto. Na čelu sta bila Vettel in Rosberg varno na prvem in drugem mestu, med njima sta bili dobri dve sekundi razlike, medtem ko je skupina Räikkönen, Webber in Alonso zaostajala že skoraj 15 sekund.

Ko je že kazalo, da se Vettel pelje proti novi zmagi, s katero bi storil še en velik korak k četrtemu zaporednemu naslovu prvaka, ga je izdal njegov dirkalnik. Zaradi pokvarjenega menjalnika je moral Nemec Red Bulla v 42. krogu pustiti kar na eni izmed ravnin, na progo pa je zato znova zapeljal varnostni avto. V bokse so od vodilnih odšli Rosberg, Webber in Alonso, medtem ko se je opekel Räikkönen, ki je ostal na stezi, vendar je kljub temu ostal za Rosbergom. Na tretje mesto je skočil Sutil, četrti pa je bil tedaj Ricciardo. Webber se je s svežimi gumami v zadnje kroge podal s petega mesta, Alonso pa z osmega.

Tudi zadnjih šest krogov razburljivih

Varnostni avto se je s proge umaknil v 46. krogu in dirkačem je ostalo šest krogov, da obračunajo za čim boljše pozicije. V ospredju sta bila najbolj dejavna Webber in Alonso, ki sta s svežimi gumami hitro začela pridobivati mesto za mestom, vse višje pa se je prebijal tudi Hamilton.

Webber je takoj po letečem startu prehitel Ricciarda in Sutila, v 48. krogu pa je opravil še z Räikkönenom in se prebil na drugo mesto, enako pa sta še pred ciljem uspela storiti tudi Alonso in Hamilton. Avstralec je sicer nato ujel Rosberga, a ga v zadnjem krogu ni uspel napasti, tako da je dirkač Mercedesa ostal na prvem mestu, Webber pa je bil glede na katastrofalen začetek dirke lahko zelo vesel tudi drugega mesta.

Za moštvo Mercedesa kot tovarniško ekipo je bila zmaga na britanski dirki prva po uspehu Stirlinga Mossa v Aintreeju davnega leta 1955.

"Ta zmaga mi res veliko pomeni, sedež naše tovarne je le nekaj kilometrov stran in zato je uspeh še toliko več vreden. Je pa tudi nagrada za vse, kar smo naredili v tej sezoni," je po dirki dejal Rosberg in priznal, da je bilo dogajanje na stezi in ob njej z vsemi težavami in prekinitvami precej divje.

Po osmih dirkah še vedno prepričljivo vodi Vettel, ki ima 132 točk. Sledijo mu Alonso (111 točk), Räikkönen (98), Hamilton (89), Webber (87) in Rosberg (82).