Hamilton je dosegel drugi letošnji "pole position" in 28. v karieri. Druga vrsta na dirki v Silverstonu bo prav tako obarvana v barve iste ekipe, saj sta si jo privozila svetovni prvak, Nemec Sebatsian Vettel, in sotekmovalec pri Red Bullu, Avstralec Mark Webber. Razočarana pa sta bila Španec Fernando Alonso (Ferrari) in Finec Kimi Räikkönen (Lotus), ki sta se v zadnjem delu kvalifikacij zvrstila na koncu.

Di Resta bo začel iz boksov

Britanski dirkač Paul di Resta bo nedeljsko dirko svetovnega prvenstva na domačem terenu v Silverstonu namesto s petega mesta, ki ga je dosegel v kvalifikacijah, začel povsem iz ozadja iz boksov. Vodstvo dirke ga je kaznovalo zaradi prelahkega dirkalnika.

Za di Resto so se tako najboljše kvalifikacije v karieri, še nikoli namreč ni bil tako visoko, končale na najslabši možen način, njegov dirkalnik pa je bil na tehtanju prelahek le za 1,5 kilograma. Z njegovo kaznijo je največ pridobil dirkač Tora Rossa Avstralec Daniel Ricciardo, ki bo zdaj dirko začel s petega mesta, po eno mesto pa sta med drugimi pridobila tudi Lotusov dirkač Finec Kimi Räikkönen in Ferrarijev prvi voznik Španec Fernando Alonso, ki bosta po novem dirko začela z osmega oziroma devetega mesta.